KÜTAHYA’YI DA HAVALARA UÇURDU

585

Genç drone pilotu Doruk Cengiz, TEKNOFEST’te Türkiye üçüncüsü olarak bir kez daha tüm Kütahya’nın göğsünü kabarttı. Cengiz, ödülünü Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan aldı

DORUK CENGİZ TÜRKİYE 3’ÜNCÜSÜ

Kastamonu’da düzenlenen TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’ne katılan 11 yaşındaki drone pilotu Doruk Cengiz, Türkiye üçüncüsü oldu.

Dünyanın en iyi drone pilotlarının yarıştığı şampiyonalarda Türkiye’yi temsil eden 11 yaşındaki Doruk Cengiz bir başarıya daha imza attı.

Kütahya Tasarım Teknokent’ten açıklamada şu ifadelere yer verildi: Kütahya Tasarım Teknokent ön kuluçka girişimcisi Doruk Cengiz 2022 ödüllerine Kastamonu Teknofest etabıyla başladı. Geçen yıl İstanbul Teknofest’i Türkiye 3. sü ve dünya 20. si olarak kapatan Doruk, Kastamonuda çok başarılı yarışlar sonunda üçüncülük koltuğuna oturdu.

ÖDÜLÜNÜ BAKAN KASAPOĞLU’NDAN ALDI

Doruk Cengiz, ödülünü Gençlik ve Spor Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu’un elinden aldı.

Doruk Cengiz’i tebrik eden Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, “TEKNOFEST Karadeniz kapsamında düzenlenen Türkiye Drone Şampiyonası’nda 3. olan Doruk Cengiz evladımızı yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Milli Teknoloji Hamlesi’nde ben de varım diyerek Kütahyamız’ı başarın ve azminle gururlandırdığın için teşekkürler Doruk” ifadelerini kullandı.

Dronelarıyla 2022 Samsun TEKNOFEST’e de katılacak Doruk Cengiz’in gözü yine zirvede.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *