‘TERÖRÜN KÖKÜ SAYENİZDE KAZINACAK’

579

Kanun ordusu Jandarma 183 yaşında. Teşkilatın Kuruluş Yıldönümü töreninde konuşan Vali Ali Çelik, 40 yıldır devam eden terör sorunun jandarma ve diğer kolluk kuvvetlerinin iradesi ile neredeyse bitmek üzere olduğuna vurgu yaptı.

KANUN ORDUSU JANDARMA 183 YAŞINDA

Jandarma Genel Komutanlığı’nın 183’üncü Kuruluş Yıldönümü, İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törenle kutlandı. Mensubu olmaktan gurur duydukları Jandarma Genel Komutanlığı’nın183. Yıl dönümünü gururla kutlamanın onur mutluluk ve heyecanı içinde olduklarını belirten Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Murat Kırbaç, “Başarılarla dolu 183 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması milletimizin huzur ve güvenliği için kamu düzeninin sağlaması yönündeki hizmetleriyle her zaman milletimizin takdirlerini kazanmıştır.” Dedi.

Jandarma Genel Komutanlığı’nın milletin kendilerine olan teveccühün bilincinde olarak hareket ederek var olan bu sevgi bağını korumak perçinlemek daha da güçlendirmek azim ve kararlılığında olduklarını ifade eden Murat Kırbaç, Jandarmanın üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan topraklarının üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olduğunu ifade etti.

ŞEHİTLER RAHMETLE ANILDI

Canı pahasına, kahramanca her türlü zor koşullarda, en zor arazi kesimlerinde teröristle mücadele harekâtı icra eden jandarmanın bağrından çıktığını milletten aldığı destekle fedakârca görev yaptığını belirten Kırbaç, Jandarma Teşkilatının bugünkü seviyeye gelmesinde emek gayret ve alın teri bulunan saygıdeğer komutanlara ve değerli mensuplarımıza müteşekkir olduklarını dile getirdi. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ulusun birlik ve beraberliği vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazası için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle andığını vurgulayan Kırbaç, gazilerimizi minnet ve şükranla andı.

Devletin en temel unsurlarından birini vatandaşların huzur ve güvenini sağlamak olarak açıklayan Vali Ali Çelik, bu fonksiyonu yerine Jandarma Genel Komutanlığı’nın taşıdığı öneme değindi.

VATANDAŞ İÇİN ŞEFKAT SUÇLULAR İÇİN KORKU

Jandarma Teşkilatının vatandaş için şefkat suçlular için ciddi bir korku kaynağı olduğunun altını çizen Vali Ali Çelik, “Bizler her zor şart altında sizleri destekleyecek tüm zorlukları ortadan kaldırmak için kendimize düşen görevleri istisnasız yapmaya hazırız. 183. yılını kutlayan Jandarma Genel Komutanlığımızın ve bunun gibi benzer bütün kurumlarımızın sonsuza kadar var olacağı kanaatiyle, umuduyla, azmiyle ve kararlılığıyla göstermiş olduğunuz vazife ahlakı, üstün gayretten dolayı tekraren minnetimi ifade etmek, Devletimiz adına şükranlarımı arz etmek isterim. Özellikle bu toprakları vatan yapan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor; gazilerimize sağlık ve sıhhat diliyorum. Emekli olan Jandarma Genel Komutanlığı mensuplarımıza sağlıklı bir emeklilik hayatı temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından il protokolü, jandarmayı tanıtıcı sergiyi gezdi. Törene; Vali Ali Çelik, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Necati Gündüz, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, ve İl Jandarma Komutanı J.Kd.Alb. Murat Kırbaç, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, il protokolü ve askeri erkan katıldı. ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *