SANAYİNİN ŞAMPİYONLARI

986

TİM’in Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2021” araştırmasının sonuçlarına göre VİG Metal Sanayi ve Ticaret A. Ş., Nursan Kablo Donanım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Heriş Seramik ve Turizm Sanayi A.Ş. Şirketi Türkiye’nin en fazla ihracat yapan ilk bin şirketi arasına girdiler.

61 İhracatçı Birliği, 27 sektör ile 100 bini aşkın ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni ve TİM 29.Olağan Genel Kurulu”nu İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. 29. TİM Olağan Genel Kurulu’nda “Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı 2021” araştırmasının sonuçları da açıklandı. Sonuçlara göre 2021 yılının İlk 1000 ihracatçısının üçü Kütahya’dan.

TİM tarafından gerçekleştirilen araştırma, ihracatın en büyük kuruluşlarının yıllık performanslarının gözlemlenmesine ve birçok detaylı analiz yapılmasına olanak sağlayarak ihracatçı firmalara yol gösterirken, ihracatın gelişimi için yapılan çalışmaların sonuçlarını da gözler önüne seriyor. 2021 yılında ilk 1000’in yüzde 80’i ise yerli firmalardan oluştu.

TÜRK SANAYİSİNİN GURUR TABLOSU

Türk Sanayisinin gurur tablosu ilk bin listesinde Kütahya’dan giren VİG Metal Sanayi ve Ticaret A. Ş.359’uncu sıradan girerken şirket kendi sektör sıralamasında 16’ıncı oldu. Nursan Kablo Donanım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi 766’ıncı sırada listeye girerken sektöründe 59’uncu sırada yer alıyor. 2021’in ilk bin ihracatçısı arasında yer alan bir diğer Kütahya şirketi ise Heriş Seramik ve Turizm Sanayi A.Ş. Şirket Türkiye’de 865 kendi sektöründe 26’ıncı sırada yer olarak ülke ekonomisine Kütahya’dan büyük bir katkı sağlıyor. İlk 1000 listesinde Kütahyalıların yakından tanıdığı bir diğer şirket ise Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. oldu. Geçtiğimiz aylarda satışı yapılan Kümaş, sektöründe 25 ülke genelinde 432’inci sırada yer aldı.

Kütahya’dan yaptıkları ihracat ile ilk 1000 şirket arasına giren ancak araştırmaya katılmayan iki şirketin hangileri olduğu ise merak konusu.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *