İNSANLIĞA UMUT OLAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI FİLİSTİN HALKININ YARASINI SARIYOR

126

Sadece milletimize değil insanlığa umut olan Türk sağlık çalışanlarının mazlum Filistin halkının yaralarını sarmak için Gazze’ye gittiğini ifade eden Sağlık Sen Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Demirsöz, İsrail-Filistin arasındaki kördüğümün açılması bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınmasının şart olduğunu belirtti.

‘İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ ÜÇ MAYMUNU OYNUYOR’

Sağlık-Sen Kütahya İl Teşkilatı, bir basın açıklaması düzenleyerek Filistin halkının haklı mücadelesine destek verdiklerini açıkladı. Terörist İsrail kana doymadığını, Gazze’de savaş suçu işlendiğini, İsrail tarafından soykırım yapıldığını ifade eden Sağlık Sen Kütahya Şube Başkanı Ahmet Lütfi Sağlık-Sen olarak yaşanan bu vahşete kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını dile getirdi. Bu soykırımı görmezden gelmelerinin imkansız olduğuna değinen Demirsöz, “İkiyüzlü batı uygarlığı, Gazze’de başını kuma bu vahşeti görmemektedir! İnsan Hakları Örgütleri üç maymunu oynamaktadır! Şu ana kadar Gazze’ye atılan bomba 12 Bin Ton olmuş.  Yazıklar olsun bu vahşeti görmeyenlere! Yazıklar olsun hastanelerin bombalanmasına göz yumanlara! Yazıklar olsun riyakarlık yaparak İsrail’e arka çıkanlara!” dedi.

‘GAZZE’DE İNSANLIK KATLEDİLİYOR’

Gazze’de insanlığın, dünyanın gözleri önünde katledildiğine değinen Demirsöz,  “İnsan sağlığına hizmet eden kurumlara, hastanelere saldırı yapılması insanlık dışıdır, insanlık suçudur! Savaşlar dahil her dönemde hastaneler, saldırılmayan, en korunaklı alanlar olarak kabul görmüştür. İnsanı yaşatmak için çaba gösteren sağlık çalışanının canına kast etmek insanlığı öldürmektir, vicdanlara savaş açmaktır. İnsan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalması kabul edilemez!” şeklinde konuştu.

HASTANELER HİZMET DIŞI KALDI

Gazze’de hastanelerin hizmet dışı kaldığını, Sağlık merkezlerinin, elektrik kesintisi ve yakıt tükenmesi nedeniyle hizmet veremediğini ifade eden Demirsöz, Tıbbi destek ve ilaç yardımlarının engellendiği için ulaşamadığını açıkladı. Gazze’de çocukların ilaç ve elektrik olmadığı için öldüğünü, yoğun bakımlarda bebeklerin can verdiğini, yaralılara bakım yapılamadığını dile getiren Demirsöz,

Sağlık Bakanlığının öncülüğünde, cesaret timsali hekimler ile birlikte acil olarak ihtiyaç duyulan ekipmanların, cihazların, malzemelerin Gazze sınırına ulaştırıldığına değindi. Demirsöz, sadece milletimize değil insanlığa umut olan sağlık çalışanlarının şimdi de mazlum Filistin halkının yaralarını sarmak için Gazze olduğuna değindi.

TEK ÇÖZÜM BAĞIMSIZ FİLİSTİN

Yaraların sarılması, zulmün son bulması ve sağlık çalışanlarımızın sağ salim dönmesi için dua eden Demirsöz, tüm devletler ve uluslararası kuruluşların bir an önce Gazze’de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermesi gerektiğinin altını çizdi. İsrail makamlarının Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanması gerektiğine dikkat çeken Demirsöz, İsrail-Filistin arasındaki kördüğümün açılması için Başkenti Doğu Kudüs olan, 1967 sınırları dahilinde coğrafi bütünlüğü sağlanmış bağımsız ve egemen Filistin devletinin tanınmasının şart olduğunu belirtti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *