BARAJSIZ İLK SINAV

592

İlk oturum bugün yapılacak YKS’de öğrenciler iki yılın ardından maskesiz sınava girebilecek. İlk kez taban puan barajı uygulanmayacak YKS’ye Kütahya’dan binlerce öğrenci girecek

ÖĞRENCİLER DİKKAT!

Üniversite maratonu bugün başlıyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye girecek milyonlarca aday dün son hazırlıklarını tamamladı. Bugün uygulanacak YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) 10.15’te başlayacak. Bu yıl 30 dakika artırılarak 165 dakika sürecek sınava adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) yarın 10.15’te ve YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) ise 15.45’te yapılacak.

Bu yıl YKS’de SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türlerinde sınav puanının hesaplanması için uygulanan TYT puan türünde 150 puan alma şartı ile yerleştirme puanlarının hesaplanmasında; TYT puan türü için 150, SAY, SÖZ, EA ve DİL puan türleri için 180 olan sınav puanı barajı uygulaması kaldırıldı. Bu düzenlemeyle üniversite sınavına giren ve puanı hesaplanan tüm adaylar, üniversite tercihi yapabilir hale gelecek.

İki yıldır pandemi şartlarında gerçekleştirilen sınavın ardından adaylar bu sene salona pandemi tedbirleri olmaksınız alınacak.

ÇIKTI KUYRUKLARI UZADI

Kütahya’dan binlerce kişi başvurduğu sınav için dün kırtasiye ve baskı merkezlerinde yoğunluk yaşandı. Sınav giriş belgelerinin çıktısı almak için son günü bekleyen üniversiteli adayları iş yerleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı Milli Eğitim İstatistiklerine göre Kütahya’da yaklaşık 9 bin 500 lise son sınıf öğrencisi var. Ancak Kütahya’da mezuna kalan ve herhangi bir ortaöğretim kurumuna devam etmeden sınava girecek vatandaşlar da göz önüne alındığında sınava girecek öğrenci sayının çok daha fazla olması bekleniyor.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *