YAZ OKULLARINA HERKESİ BEKLİYORUZ

605

Kütahya Judo antrenörü İsmail Kevzer, Judo sporunun Kütahya’da tanıtılıp çocukların mutlaka spor yapması gerektiğini, ifade ederek “Yaz okulları açılıyor. Yaz okullarına herkesi bekliyoruz” dedi

Kütahya’da judonun gelişiminin çok iyi yönde ilerlediğini 3 kulüp üzerinden çalışmalar yaptıklarını söyleyen Kevzer, okulların alt yapılarının ise zengin olduğunu vurguladı. Kevzer çok fazla müsabakaya gittiklerini ve bununda çocukların sosyalleşmesinde büyük katkı sağladığını kaydeden Kevzer “Çok fazla başarılarımız var. Gün geçtikçe de bu artarak devam ediyor. Kız öğrencilerimizde 5’te 3 oranında. Aileler kız çocuklarını göndermek için büyük mücadele veriyorlar. Yani eskiden erkeklerin daha fazla gelme durumu vardı. Şuan erkek öğrencim daha az. Son 10 senedir kız öğrencilerimde ciddi bir artış var” dedi.

YENİ BAŞLAMAK İSTEYENLER İÇİN…

Yeni başlayan 6 ve 8 yaş grubu için uygun olan kids judo ilk tanışmanın gerçekleştiğini ifade ederek şöyle devam etti; “Aileler bu süreç içeresinde çalışmalarını devam ettirirse ondan sonraki süreç içerisinde 9-10 yaşta biraz daha judonun içine giriyoruz. Bu bir süreç, hemen 3 ayda 6 ayda bu iş bitsin değil. Bunun bir sonu yok. Ne kadar spor o kadar sağlıklı vücut. Sosyal bir yaşam ve kötü alışkanlıklardan uzak durmak demektir” dedi. Kevzer, yaşı daha büyük gençler ve orta yaş için ise judonun ana tekniklerini değil de yüzeysel olarak yapabildiklerini ifade ederek “Önemli olan egzersizlerdir. Nefes egzersizlerini halledip belli bir sürece geçmek için 6 ay süremiz var. Sonrası da bireyin kemik yapısına bağlı” şeklinde konuştu.

YAZ OKULLARI AÇILIYOR

Judo sporunun Kütahya’da tanıtılıp çocukların mutlaka spor yapması gerektiğinide sözlerine ekleyen Kevzer şöyle devam etti; “Yaz okulları da açılıyor. Yaz okullarına herkesi bekliyoruz. Spor yapmak isteyenleri judoya bekleriz. Kent park yanındaki yeni spor salonuna mutlaka gelin tanışalım çay içelim. Kayıtlarımız başlıyor. (tarihleri yaz) bu ay tanışma ayıdır. Sonra ki süreç içerisinde çocuklar ve aileler kabul ederse biz branşımızda devam ediyoruz. Devletin imkânlarını çok iyi kullanmamız lazım.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *