‘KÜTAHYA’DA VİZYONER SİYASETÇİ EKSİK’

606

Kütahya’nın tüm kaynaklarına rağmen 2022 yılının büyüyen şehri olamamasının sebebini şehirdeki vizyoner siyasetçi eksikliğine bağlayan İYİ Parti Meclis Grup Başkanı, Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “Bunlar gelecek dönemde telafi edilecek” dedi. Tatlıoğlu, Kütahya’da oy oranlarının yüzde 20’lere merdiven dayadığını belirtti.

İYİ Parti Meclis Grup Başkanı, Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu Kütahya Gazeteciler Cemiyeti’nde Kütahya’da görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Ziyarette; İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Ali Soycan, Kütahya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Erkan Sağlam, partililer ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

‘SUÇ ŞEHRİN DEĞİL’

İl Başkanlıklarındaki etkinlikler ve istişare için Kütahya’ya geldiklerini belirten Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, “Kütahya’nın 30-40 yıl öncesini de biliyorum ve çok üzülüyorum. Gelişmemesi için hiçbir etken olmamasına rağmen Kütahya bölgede en gelişemeyen il. Kütahya’nın gelişmemesini neyle açıklayabilirsiniz? Kütahya’nın kaynağı yok diyebilir misiniz? Kütahya kaç şehir arasında bir merkez, kadim bir şehir. Kaynakları bol. İnsan sermeyesi var. Çevre illerden dezavantajı olmayan bir şehir.” Dedi.

Kütahya’nın kan kaybetmesinin sebebini politik lokomotiflikte vizyoner eksikliği ile açıklayan Tatlıoğlu, “Kütahya gibi gereken şartları taşıyan bir şehrin 2022 yılının büyüyen şehri olamaması suçu Kütahya’da değil. Kütahya vizyoner siyasetçi eksikliği çekiyor, çekmiş. Kütahya’nın gelişimini engelleyen; birinci hedef olarak şehrin gelişmesini koyamayan ve buna yönelik bir strateji belirleyemeyen Kütahya’nın ve Türkiye’nin yönetimdir. İnşallah bunlar gelecek dönemde telafi edilecek. Ülkeler şehirlerle birlikte büyür. Biz Kütahya ve her ilin için de çalışıyoruz.” Şeklinde konuştu.

‘İKTİDARIMIZIN EN UZUN GÜNÜ İLK GÜNÜ OLACAK’

Türkiye’nin yalnızca ekonomik sorunla değil ekonominin de içinde olduğu bir devlet krizi ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Tatlıoğlu, “Hukuku adalet üretmek için çalışmayan dış politikası diploması üretmeyen çamurda patinaj yapan bir ülke konumundayız.” Dedi.  Türkiye’nin koşar adım seçime giderken bir kabuk değiştirmek üzere olduğuna dikkat çeken Tatlıoğlu, şu ifadeleri kullandı: “AK Parti ve Tayyip Erdoğan dönemini sonlandırmak üzere bir toplum var. Biz uzun süredir AK Parti sonrasına çalışıyoruz. Çok ciddi hazırlıklar yaptığımız bir mutfağımız var. Milletimiz bu teveccühü gösterdiğinde iktidarın en uzun günü ilk günü olacak. Marşa ilk günden basacağız.”

‘KÜTAHYA’DA YÜZDE 20’YE MERDİVEN DAYADIK’

İYİ Parti’nin son iki yıldır büyüyen, oyunu artıran tek parti olduğunu vurgulayan Tatlıoğlu, tüm kamuoyu yoklamalarında 3’üncü parti olduklarını Kütahya’da oy oranlarının yüzde 20’lere merdiven dayadığını ifade etti.

Ziyaretleri için Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’na teşekkür eden Kütahya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Erkan Sağlam ise yerel basının yaşadığı sorunlara dair bilgi verdi.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *