CAM VİTRİNLERE HAPSEDİLEMEYECEKLER

516

Petshoplarda kedi, köpek bulunmayacağı kararının tüm hayvanlar için uygulanması gerektiğini ifade eden Doğa Destek Derneği Başkanı Saadet Aybak, merdiven altı üretimin önüne geçilmesi için hayvan dostlarına iş düştüğünü vurguladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı 14 Temmuz tarihinden itibaren petshoplarda kedi, köpek bulunmayacağı kararını kamuoyuna duyurdu. Kararı umut verici bir başlangıç olarak yorumlayan Doğa Destek Derneği Başkanı Saadet Aybak, GAZETE KIRKÜÇ’e açıklamalarda bulundu.

Petshoplarda kimi zaman günlerce kimi zaman aylarca küçücük kafeslerin yaşamaya mahkum edilen, kafes içerisine dışkılayıp birbirlerinden hastalık kapmaya daha açık hale gelen kedi ve köpeklere umut olacak karar hakkında konuşan Aybak, “Kedi köpek satışı olmayacak ama kemirgen, kanatlı satışı maalesef devam ediyor.” ifadelerini kullandı. 

‘HEPSİ İÇİN UYGULANMALI’

Hayvan yaşam hakkını savunuyorsak bütün hayvan satışlarının yasaklanması gerektiğine değinen Aybak, “Çoğunlukla evcil hayvan dendiğinde kedi köpek anlaşıldığı için bu ön görüldü. Yasa değişikliğine de girdi zaten. Bu tabii ki de umutlandırıcı bir olay en azından üretimin biraz daha yavaşlayacağını düşünüyoruz.” Dedi. Merdiven altı üretimin önüne geçilmesi için hayvan dostlarına iş düştüğünü vurgulayan Aybak, ihbarların değerlendirileceği temennisinde bulundu.

‘İHBARDA BULUNABİLİRSİNİZ’

Kararın umut verici bir başlangıç olduğunu dile getiren Aybak, 14 Temmuz’dan sonra cam vitrinler adeta hapsedilmiş kedi köpek gören vatandaşların Doğa Koruma ve Milli Parklara ihbarda bulunabileceğini açıkladı. Aybak, “5199 sayılı kanunun yönetmeliğinde bu tarz denetimler doğa koruma milli parkalara verilmiş ancak bazen şehirlerde personel açısından yeterli olamayabiliyorlar o yüzden HAYDİ polisine, il ilçe tarım müdürlüklerine de bildirseler. İşe yarayacaktır.” Dedi. Kararı olumlu karşılayan hayvan severler sosyal medyada birçok mesaj yayınlayarak satın almak yerine sokaktan bir hayvanı sahiplenerek bir canlının kahramanı olmanın mümkün olduğunu vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *