‘AİZANOİ’Yİ TÜM TÜRKİYE’YE TANITTIK’

553

Çok yeni bir dernek olmalarına rağmen Kütahya’da gerçekleştirilmiş en büyük ve önemli organizasyonlarından birine ikinci kez imza attıklarına değinen Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Bülent Cebeci, “Uluslararası Aizanoi Kısa Film Festivali sayesinde Aizanoi’yi tüm Türkiye’ye tanıtma imkanına sahip olduk” dedi

Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Bülent Cebeci Zafer Kalkınma Ajansı’nın (ZAFER) Haziran ayında yayınlanan dergisine verdiği röportajda Uluslararası Aizanoi Kısa Film Festivali’nin nasıl gerçekleştirildiği ve derneğin gelecek projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.

‘İLK HEDEFİMİZ TANITIM’

Aizanoi Sinema ve Fotoğraf Sanatı Derneği’nin Kütahya’da ilk kez gerçekleştirilecek bir kısa film festivaline imza atmak ve Kütahya’nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Kütahya Valiliği’nin destekleriyle Şubat 2020 tarihinde faaliyet geçtiğini açıklayan Bülent Cebeci, “Mart 2021 tarihinde ilk olağan genel kurulunu yapmış olup Bülent Cebeci, Öğr. Gör. Ahmet Sunal, Doç. Dr. Orhan Özatik, Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal ve Dr. Murat Yıldız’ın oluşturduğu Yönetim Kurulu ile  yoluna devam etmektedir.” İfadelerini kullandı.  İlk ve en önemli amaçlarını Kütahya’nın tanıtımına katkı sağlamak olarak açıklayan Cebeci, sinema filmi yapmaya teşvik edici eğitimler düzenlemek, özellikle fotoğraf sanatı alanında amatör ya da profesyonel fark etmeksizin kendilerini geliştirebilmeleri adına kurslar, seminerler ve eğitimler vererek katkı sağlamak istediklerini ifade etti.

‘KONAKLAMADA ZORLUK ÇEKİYORUZ’

Ulusal ve uluslararası festivallerle ve yeni projelerle Kütahya’nın kültürel alanlarda prestijine katkı sağlamayı hedeflediklerine değinen Cebeci, “Kütahya’yı bir kültür ağı içine dahil etmek için çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi. Festival çalışmalarında ne yazık ki birkaç firma dışında özel sektörden destek alamadıklarına da vurgu yapan Cebeci, “Fakat kamu kurumları kapılarını sonuna kadar açtıkları için bu durum derneğimize güç vermektedir. Konaklama anlamında zaman zaman zorluklar çekebilsek de samimiyet çerçevesinde bu gibi konularından üstesinden gelebilmekteyiz. Bu gibi konuların Kütahya’da en kısa sürede çözülebileceğine inancımız sonsuzdur. Dernek olarak bu eksikliklerin ortadan kaldırılması için fikirlerimizi sunuyor ve yapılması gerekenlerle ilgili istişareler yapıyoruz. Derneğimiz her konuda şehrimizin daha çok gelişmesi adına ne yapılması gerekiyorsa, üstümüze ne düşüyorsa yapmak için gönüllüdür.”şeklinde konuştu

Kütahya Valisi Ali Çelik’in Kütahya’nın çok daha iyi yerlere gelmesi için gecesini gündüzüne katarak çalıştığına ve Uluslararası Aizanoi Kısa Film Festivali yüksek ilgi ve destek verdiğini dile getiren Cebeci,  Çelik’e teşekkürlerini sundu.

‘ÇOK ÖNEMLİ BİR ADIM’

Çok yeni bir dernek olmalarına rağmen belki de Kütahya’nın şimdiye kadarki en büyük ve önemli organizasyonlarından birisini ikinci kez hayata geçirdiklerini hatırlatan Cebeci, “Dernek olarak yaptığımız ilk etkinliğin bu derece ses getirmesi ve heyecan yaratması bizi çok memnun etti. Ulusal basında da geniş yer bulan Festival hem Kütahya’mızın hem de Aizanoi Antik Kenti’in tanıtımı için çok önemli bir adım oldu. Özellikle festivalin gala gecesinin TRT Müzik ekranlarından gösterilmesiyle hiçbir festivale nasip olmayan 55 dakikalık bir canlı yayınla şehrimizi ve Aizanoi’yi tüm Türkiye’ye tanıtma imkanına sahip olduk.” Dedi.

‘BÜYÜK KATKILAR SAĞLIYOR’ 2, 3 ve 4 Haziran’da gerçekleştirilen olan festivale katkı sağlayan başta Kütahya Valiliği ve Vali Ali Çelik’e teşekkür eden Cebeci,  tüm paydaşlarla birlikte yol almaktan dolayı da çok memnun olduklarını sözlerine ekledi. Kalkınma Ajanslarının bölgeler arası eşitsizlikleri azaltarak bölgesel kalkınmalara destek verdiğine dikkat çeken Cebeci, şu ifadeleri kullandı: “Geçen sene teknik destek kapsamında başvuru yaptığımız ve ZAFER tarafından uygun bulunan “Uygulamalı Fotoğraf Teknikleri Eğitimi” programında olduğu gibi bu sene de bizlere destek sağlayan Zafer Kalkınma Ajansı’na çalışmalarından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Kalkınma Ajanslarının şehirlerin ve bölgelerin kalkınması için, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları arasında iş birliğini destekleyerek, yerel potansiyelin ortaya çıkmasına katkı sağlaması çok önemli. Bu anlamda Zafer Kalkınma Ajansı da yaptığı çalışmalar ve verdiği desteklerle bölgenin kalkınmasına büyük katkılar sağlamaktadır.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *