‘ÇİNİDE STANDART YAKALANMALI’

521

Kütahya’nın markalaşması yolunda yapılması gerekenler hakkında açıklamada bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, çinicilikte belli bir kalite ve standart haricinde üretime müsaade edilmemesi ve meslek erbabından kurul oluşturulması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, Zafer OSB’deki olumlu gelişmelere de değindi

İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz Zafer Kalkınma Ajansı’nın (ZAFER) Haziran ayında yayınlanan dergisine verdiği röportajda önemli açıklamalarda bulundu.

Kütahya’nın gelişimi ile ilgili olarak ekonomik ve sosyal alanlarda kritik gördüğü konuları ve Kütahya’nın markalaşması için yapılması gerekenleri sıralayan Musa Yılmaz, “İlimizde çiniciliğin mevcut algısından kurtarılarak belli bir kalite ve standart haricinde üretime müsaade edilmemesi gerekmektedir. Bununla ilgili meslek erbabından bir kurul kazandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

ZAFER OSB’DEKİ OLUMLU GİDİŞAT ŞEHRE YANSIYACAK

Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nin Kütahya için büyük umut ve gelecek vaat ettiğini vurgulayan Yılmaz, bölgedeki iyi gidişatın kısa sürede şehre ve ekonomisine pozitif katkılar sağlayacağını vurguladı.

İl Özel İdaresi öncülüğü ZAFER katkılarıyla Çavdarhisar-Aizanoi, Gediz-Murat Dağı, Simav-Gölcük, EmetTahtalı ve Eğrigöz ile Domaniç-Koca Yayla’daki turizm merkezleri yatırımlar ve projelerinin önemine de değinen Yılmaz, Kütahya’nın önemli bir potansiyele sahip olduğu termal turizmi yeterli düzeyde kullanamadığını da belirtti. Yılmaz, “Bu bağlamda ilimizin en önemli termal merkezlerinden olan Yoncalı’da il özel idaresi ve diğer bakanlıkların katkılarıyla altyapı ve su dağıtım sistemi yenilenerek modernize edilmiştir. Kütahya yukarıdaki anlatılan turizm yatırımlarına paralel olarak termalde de iyi bir ivme yakalayacaktır.” Dedi.

11 yıldır kesintisiz olarak üç aylık periyotlarla yayımlanan Zafer Kalkınma Ajansı Kurumsal Dergisi’nin 41. Sayısı kamuoyuna sunuldu. Haziran ayında yayınlanan sayışa röportaj veren İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, turizmden tarıma, sanayiden projelere birçok önemli açıklamada bulundu.

Son yıllarda tarım sektörünün önemini daha da artırdığını ifade eden Yılmaz, sulama göletleri ve tarlaların daha ekonomik kullanarak bu alanda önemli ilerlemelerin sağlanacağını öngördü.

‘TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB’NİN KURULUMU TAMAMLANDI’

İl Özel İdaresi olarak Kütahya’nın gelişimi noktasında birçok projenin içinde olduklarını belirten Yılmaz, “Turizme ciddi kaynak ayırarak tarıma son 2 yıldır 10 milyon TL’ye yakın hibe desteği verdik. Kuruculuğunu ve öncülüğünü üstlendiğimiz ilimiz sanayisinin gelişimine önemli katkı sağlayacak olan Zafer Organize Sanayi Bölgesi’ne finansman konusunda her türlü desteği vermekteyiz. Ayrıca önemli bir kaynak ayırdığımız Simav ilçesi Çitgöl beldesinde jeotermal ısıtmalı teknolojik seraların yer alacağı bir Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulumu tamamlanmıştır.” İfadelerini kullandı.

Zafer Kalkınma Ajansı ile hem bir Yönetim Kurulu Üyesi olarak hem de bir paydaş olarak sıkı bir iş birliği ve iletişim içinde olduklarının altını çizen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı: “Kütahya ilimiz ve TR33 Bölgesi kapsamındaki Afyonkarahisar, Manisa ve Uşak illeri için oldukça önemli planların hazırlanmasında, yatırımların gerçekleştirilmesinde ve hibe desteklerinin sağlanmasında karar alıcı olarak diğer yönetim kurulu üyelerimizle birlikte görev aldık. Ajansın bütçesi ile kıyaslandığında en isabetli ve verimli çalışan kurumlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Üye illerimiz arasında iyi bir denge ve proje bazlı çalışma yaptıklarını görüyor ve izliyoruz. Ajansımızın farklı branşlarda uzmanlaşmış oldukça seçkin ve nitelikli bir kadrosu olduğunu her vesilede görmekteyiz. Bu durum da bizlere teknik birçok konuda Ajansımızdan istifade etme imkânı sunuyor. Ajansın bütçesinin ve kaynakların arttırılmasını temenni ediyorum.”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *