ÇOCUKLARI TRAFİKTE ‘GÖRÜNÜR’ KILACAK PROJE

557

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Okul Destek Projesi kapsamında çocukları trafikte daha görünür hale getirecek eşyaların kullanımını teşvik eden bir eğitim verildi. Farkındalık projesinde Kütahya’nın pilot il seçildiğini ifade eden Sosyolog Meltem Yıldırım Tekeli, “Çocukların okuldan geç çıkması da projemiz için bir etken” dedi

‘OKULDAN GEÇ ÇIKMALARI BİR ETKEN’

Kütahya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından okula geliş ve gidişlerde çocukların daha görünür olması amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında eğitim verildi. Trafik güvenliği eylem planı kapsamında tüm Türkiye yayılabileceği düşünülen projede Kütahya’nın pilot il seçildiğini ifade eden Yıldırım Tekeli, “Bugün burada yaptığımız eğitim, bu proje kapsamında. Çocuklarımızın reflektif özellikli kıyafetler ya da kullanabileceği ürünler alarak trafikte daha görünür olmasını sağlamak amacını taşıyoruz. Bu kapsamda çocukların okuldan geç çıkması ya da çok erken gitmesi de bir etken.” Dedi

Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü 2021-2030 yılları arasında trafik kazaları kaynaklı can kayıplarının yüzde 50 oranında azaltılmasını hedefleyen “2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı” kapsamında gerçekleştirilen farkındalık kampanyası kapsamında eğitim düzenledi.

PARLAK RENKLER TERCİH EDİLMELİ

Eğitimde çocukların okula geliş ve gidişlerde öğrencilerin daha görünür olması amacıyla parlak renklerde reflektif özellikte yapılan okul çantası, şapka, yelek gibi materyallerin kullanımının teşvik edilmesi ve bilinç oluşturulması amaçlandı.

Düzenlenen eğitim hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görevli Sosyolog Meltem Yıldırım Tekeli, “2018 yılından beri bakanlığımız tarafından tüm Türkiye’de yürütülen bizim de müdürlük olarak yürüttüğümüz bir projemiz var: Okul Destek Projesi. Kurumumuzdan sosyal  ve ekonomik destek alan ailelerin çocuklarıyla yürütülen Okul Destek Projesi ortaokul ve lise grubunu kapsıyor. Bu proje kapsamında da bizler çocukların sosyal yönünü geliştirmeye yönelik etkinlikler düzenliyoruz. Bu kapsamda yapılan etkinliklerimiz, çocuklarımızın birbirleriyle kaynaşıp özgüvenlerini biraz daha artırabilmek amacı taşıyor.” İfadelerini kullandı.

EMNİYET’DEN BİLGİLENDİRME

Çocuklara fayda sağlayabileceğini düşündükleri proje bu kapsamında Kütahya Emniyeti’nden bilgilendirme talep ettikleri ifade eden Yıldırım Tekeli, “Çocuklara kendilerini trafikte daha görünür hale getirecek eşyaların kullanımı eğitimi veriliyor” dedi.

İl müdürlüğü konferans salonunda Kıdemli Başpolis Trafik Eğitimcisi Ahmet Kahraman tarafından verilen teorik bilgilerin aktarımının ardından ve trafik ışıklarında yapılan uygulama ile bilgiler pratiğe döküldü.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *