KÜTAHYA TARIMINA BÜYÜK DESTEK

591

Kütahya’da hayata geçirilecek 386 tarım projesine 15 milyon TL hibe desteği sağlandığını ifade eden Vali Ali Çelik, sürdürülebilir tarım politikalarının günümüzdeki önemine değindi. Kütahya’nın taşıdığı tarım potansiyeline vurgu yapan Milletvekili İshak Gazel ise, “Verilen destek Kütahya adına büyük bir avantaj” dedi

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında destek almaya hak kazanan projeler için temsili hibe sözleşmesi imza töreni düzenlendi. Törene; Vali Ali Çelik, Milletvekili İshak Gazel, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık katıldı.

15 MİLYONLUK HİBE DESTEĞİ

386 projeye 15 milyon TL hibe desteği sağlandığını ifade eden Vali Ali Çelik, günümüz şartlarının gıda güvenliği ve sürdürülebilir tarım politikalarının öneminin hem vatandaşlara hem de devletlere hatırlattığını belirtti.  Tarımsal desteklerin bu işin en önemli parçası olduğunu vurgulayan Vali Çelik,  “Çiftçimizin her konuda desteklenmesi ise temel bir akış açısı. Bu anlamda 2006-2021 yılları arasında sorumluluk üstlenen çiftçilerimizin 5 bin 591 projesine 75,1 milyon TL hibe ödemesi sağlandı. Çiftçilerimiz, desteklerden faydalanarak kurdukları işletmelerle önümüzü açan, örnek olacak projeler ortaya çıkardı.” Dedi.

Tarımdan katma değer alabilmek için yapılması gereken en önemli şeyi işletme mantığına dönülmesi olarak açıklayan Vali Ali Çelik, nu yıl ilk kez uygulanacak olan Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi ile sulama sistemlerinin yaygınlaştırılması, eğitim almış genç çiftçilerin örnek teşkil edebilecek tarım ve gıda güvenliğinin parçası olmasının önemine dikkat çekti.

‘ŞEHRİN POTANSİYELİ ÇOK UYGUN’

2002’den bu zamanda kadar sadece Kütahya’da 1 milyar TL’nin üzerinde bir tarımsal desteğin Türkiye’nin tarıma verdiği önemi ispatlar nitelikte olduğunu ifade eden Milletvekili İshak Gazel, “Bugün de Kütahya’ya 29 milyon TL’lik çok ciddi bir destek sağlanıyor. Bu desteğin 15 milyon lirası da hibe. Bu çok önemli bir şey ve Kütahya adına büyük bir avantaj. Çünkü Kütahya’nın tarım potansiyeli buna çok uygun.” İfadelerini kullandı.

Türkiye’de tarımsal projelere 70’in üzerinde farklı kalemde destek verildiğini söyleyen İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık; Kütahya’da 2022 yılı içinde 347 ekonomik ve altyapı, 21 sulama ve 18 uzman eller projesine hibe desteği verileceğini dile getirdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *