FİYATLAR MALİYETLERE KURBAN GİTTİ

932

Kütahya’da kurbanlık fiyatları geçtiğimiz seneye oranla yüzde 100’ün üzerinde arttı. Fiyat artışlarının sebebini artan girdi maliyetleri olarak gösteren sektör temsilcileri geçen sene bu günlerde yaşadıkları yoğunluğu mumla arıyor

Kurban Bayramı yaklaşırken Kütahya’da vatandaşlar  “Kurban fiyatları ne kadar?” sorusu da yanıt aramaya başladı. GAZETE KIRKÜÇ’e konuşan sektör temsilcileri ise kurbanlıkların geçen seneye göre yüzde 100’ün üzerine arttığını açıkladı. ,

FİYATLAR YÜZDE 100’ÜN ÜZERİNDE ARTTI

Özdemir Et İşletme Sahibi Abdullah Özdemir, geçen seneye göre fiyatlar yüzde 100’ün üzerinde artı. Fiyatlar sebebiyle henüz bir hareketlilik göremedik. Biliyorsunuz Diyanet işleri Başkanlığı her sene kurban kesim bedelinin belirliyor bu sebeple kasaplara çok talep olmuyor eskisi gibi. Ayrıca maliyetlerin çok yüksek olması sebebiyle fiyatlar arttı bu yüzden hareketli günler geçirmiyoruz. Şu an yoğunluk beklentimizin çok altında” dedi. Küçükbaş üzerine çalışmadıklarını ifade eden Özdemir, büyükbaşta hisse başı fiyatların 4-5bin TL bandında olduğunu açıkladı.

Geçen sene bu zamanlar iki katı bir yoğunlukla karşılaştıklarını belirten Yakacı Et İşletme Sahibi Seydi Yakacı ise talebin beklentilerinin çok altında olduğuna değindi. Geçen seneye göre fiyatların yüzde 130 arttığını vurgulayan Yakacı, artışın sebebini yem, elektrik giderlerindeki fahiş artış olarak gösterdi.

‘GEÇTİĞİMİZ SENEYİ ARIYORUZ’

Özen Et İşletme sahibi İsmail Özirkin ise, “Geçtiğimiz seneyi arıyoruz. Bu zamanlar talep çok daha hızlıydı. Şu anda fiyatlar çok pahalı geliyor insanlara. Maliyetler arttığı için fiyatlar bu noktalara geldi. İnsanlara da denecek bir şey yok aslında millet asgari ücret ile bu pahalılıkta nasıl yazılsın kurbana?” dedi. Özirkin, büyükbaşta fiyatların 3bin 500 TL’den küçükbaşta ise 2 bin-2 bin 500’den başladığını belirtti.

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *