KÜTAHYA ÇÖKTÜ KAPANDI TUTUNDU

541

Cumartesi günü saat 21’de Kütahya tedbiren sallandı. Senaryo gereği depreme Valilik Makamında yakalanan Vali Ali Çelik, çök kapan tutun yöntemiyle kendini korudu. Uzmanların geliştirdiği incelemeler sonucu en güvenli hareketin çök, kapan, tutun olduğunu vurgulayan Vali Ali Çelik, Kütahyalılardan bu hareketi içselleştirmelerini istedi

Kütahya Valiliği ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliğiyle Cumartesi günü saat 21’de il geneli deprem anı tatbikatı düzenlendi.

Anons ile birlikte başlayacak tatbikata Kütahya protokolü, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Farkındalık oluşturmak ve “çök-kapan-tutun” hareketini yaygınlaştırmak için düzenlenen tatbikatta senaryo gereği depreme Valilik makamında yakalanan Vali Ali Çelik ve İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, ilk siren sesiyle birlikte “çök-kapan-tutun” hareketini yaptı.

DEPREM OLDU YİNE OLACAK

Deprem gerçeğinin hem ülkemizin hem de Kütahya’nın en önemli olgularından bir tanesi olduğuna dikkat çeken Vali Ali Çelik, “Deprem daha önce de oldu yine olacak. Buna karşı hazırlıklı olmak bizim  en temel sorumluluklarımız. Hem fiziki yapının hem de psikolojik olarak deprem anında yaşanacaklara ilişkin hazırlıklar çok önemli.” İfadelerini kullandı. 

EN GÜVENLİ HAREKET

Kütahya’da farkındalığın oluşturulması için gerçekleştirilen tatbikatın ardından konuşan Vali Ali Çelik, “Deprem anında yaşadığımız hisler ve anlık korku, panik duyguları bizi yanlış davranışlara itebiliyor. Bunların başında hızla koridorlara, çıkmak merdivenleri, kullanmak aşağı inmeye çalışmak geliyor. Bu davranışlar en büyük riskleri teşkil ediyor Uzmanların geliştirdiği incelemeler sonucu en güvenli hareketin kendimize camlardan koruyarak en güvenli şekilde sırtımızı camlara dönecek şekilde güçlü bir nesnenin yanında hem yüzümüzü hem de vücudumuzu koruyacak şekilde çök kapan tutun hareketini yapmak. Bugün bunu gerçekleştirmeye çalıştık.” Dedi.

Tüm Kütahyalı vatandaşlarımız bu süreci kendi hayatlarında da birkaç kez tatbik etmesini tavsiye eden Vali Çelik, “İnşallah olmaz ama ciddi bir deprem anında bu davranışı içselleştirmek gerek” dedşç Vali Çelik, farkındalığa destek olan başta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü olmak üzere herkese şükranlarını sundu.

ÖDÜLLER BUGÜN AÇIKLANACAK

Deprem Anı Tatbikatı’ndaki çök kapan tutun fotoğrafları Kütahya Valiliği ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü etiketlerini kullanarak paylaşım yapanlara, kurayla; tablet, bisiklet, afet ve acil durum çantası hediye edilecek. Kura sonucu ödüle hak kazanan isimler 27 Haziran Pazartesi günü Kütahya Valiliği ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından ilan edilecek.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *