‘VENÜS’ÜMÜZ KÜTAHYA’DIR’

525

İnsanoğlunun yakınındaki güzellikleri göremediğini Mars’a gitme hayaliyle yanıp tutuşurken Dünya’ya en yakın gezegen Venüs’ü ihmal edişinden örnek veren MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya’nın birçok sektörde yatırım bekleyen potansiyeline dikkat çekerek “Bizim Venüs’ümüz de Kütahya’dır” dedi.

 ‘ORTAKLIKLARINI AÇIKLAYAMIYORLAR’

Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantılarının Kütahya ayağı Bengisu Sosyal Tesislerinde yapıldı. Toplantıda konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, “Bizler Cumhur İttifakından bahsederken göğsümüzü gere gere ittifaklarımızı açıklıyoruz. Ama millet ittifakında görünen ittifakın dışında bir de gizli ittifaklar var. Onlar ortaklılıklarını açık açık açıklamaktan bu yüzden imtina ediyorlar.” Şeklinde konuştu. 

‘TÜRKİYE’NİN KADER SEÇİMLERİ’

2023 yılının Türkiye’nin kader seçimleri olduğunu dile getiren MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Kütahya’daki konut problemine dikkat çekti. Erbaş, “Aldığımız duyuma göre yakında devletimizin TOKİ aracılığıyla 100 bin konutluk bir kampanya düzenleyecek. Kütahya’da Hiç TOKİ olmayan bir ilçemiz var: Aslanapa. TOKİ olup da konut açığı olana ilçelerimiz de var. Milletvekillerimiz ile girişimlerimiz sürüyor. Biz de bu 100 bin konuttan Kütahya olarak hakkımıza düşeni alacağız.” Dedi

CUMHURBAŞKANI’NA DAVET

Dumlupınar Zaferi’nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde kutlanması gerektiğini vurgulayan Erbaş, düzenlenecek törenlere tüm devlet erkânını ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı davet etti.

Kütahya’da 7 organize sanayi bölgesinde 30 bin çalışan ile yıllık 1 milyar dolar ihracata koşan sanayici ve esnafa dikkat çeken Erbaş, “Devletten bu kardeşlerimize destek bekliyoruz. Bizler yakınımızda güzellikleri göremiyoruz. Nasıl ki yakınımızdaki Venüs’ü göremeyip hep Mars’ı hedeflediğimiz gibi. İnsanoğlu Mars’a gitmek ister ama en yakın gezegen Venüs’tür. Tarımda sanayide turizm de sağlıkta yatırım yapmak isteyen istihdam sağlamak isteyen tüm iş insanlarına sesleniyorum bizim Venüs’ümüz de Kütahya’dır.” Dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) tüm Türkiye’de aynı anda başlattı genel siyasetin ve önümüzdeki dönemin değerlendirilmesini amaçlayan, vatandaşla bütünleşmenin hedeflendiği ‘Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları’ Kütahya’da da yapıldı. Bengisu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya; MHP Ankara Milletvekili TBMM İdare Amirliği ve Güvenlik Koordinasyon Kurulu Başkanı Erkan Haberal, MHP Gaziantep Milletvekili MHP MYK Üyesi Sermet Atay, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili İshak Gazel, MHP MYK Üyesi Ali Uçak, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Belediye Başkan Yardımcıları, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, AK Parti Merkez İlçe Başkanı İsmail Çağlar Bayırcı, MHP Merkez İlçe Başkanı Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz katıldı.

‘NE SÖZ VERDİYSEK YAPIYORUZ’

Adım Adım 2023, İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantısında ilk sözü alan Başkan Işık, pandemi döneminde yaşanan sokağa çıkma kısıtlamaları sebebiyle vatandaşın birçok hizmetin farkına varmaya şimdi başladığını belirtti. Işık, seçim öncesi ne söz verdiysek tamamını yerine getirmeye devam ettiklerini ifade etti.   

Cumhur İttifakının önemine değinen AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, “Çünkü Cumhur İttifakı ülkenin bulunduğu çok zor şartlar altında 15 Temmuz ortamının ilk saatlerinde temeli atılmış bir ortaklıktır. Darbenin ilk saatlerinde seçilmiş hükümetin yanında olduklarını ifade eden Devlet Bahçeli devletin zor zamanında bir siyaset adamının nasıl tavır takınması gerektiğini göstermiş ittifakın temellerine işaret buyurmuştur.” Şeklinde konuştu.

‘ÇÖZÜM CUMHUR İTTİFAKI’NDA’

Pandemi süreci ve sonrasındaki Ukrayna Rus Savaşı’nın küresel krizin etkilerini hem ülkemizde hem de dünyada daha da artırdığına değinen MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, küresel krizlere birlikte yeni dünya düzenine doğru değişim ve dönüşümün başladığını söyledi. Erbaş, pandemi, küresel iklim krizi gibi sorunların ülkemizdeki çözümünün yalnızca Cumhur ittifakında olduğunu vurguladı.  

2022 yılının Kütahya için çok önemli bir yıl olacağını ifade eden Erbaş, “Kurtuluş Savaşımızın mührü bu topraklarda vurulmuştur. Bizler düşmana dur demiş neslin torunları, Dumlupınar Kütahya’sıyız. Dumlupınar Zaferi gibi Türk İslam dünyası için büyük önem arz eden böylesi bir zaferin kutlamaları Cumhurbaşkanlığı himayesinde Kültür Turizm, Milli Savunma, Gençlik Spor Bakanlıklarının desteğiyle kutlanmalarıdır. Bu yılkı kutlamaların 100. Yıl kararnamesi ile devlet töreni haline getirilmesini istiyoruz. 2023’ün provasını Kütahya’da yapalım.” İfadelerini kullandı.

‘BİZ BUNU HAK EDİYORUZ’

Zafertepe Kavşağı üst geçit için Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’nun söz verdiğini hatırlatan Erbaş, Özellikle okullar açık olduğunda yüreğimiz ağzımıza geliyor. Biz 2023 seçimlerine gitmeden önce sayın bakanımızdan bu üst geçidin yapılmasını bekliyoruz. Antalya’da 30 bin dönüp araziye muz teşviki verildi. 7 ayrı bölgemizde 7 ayrı sıcaklıkta sıcak suyumuz var Kütahya da seracılık için teşvikler bekliyor. Biz bunu hak ediyoruz.” Dedi. Zafer Meydanı gibi projelerde mutlaka çevre esnafında etkilendiğine değinen Erbaş, Kütahyalıların sabırlı olursa proje bittiğinde 81 ile örnek bir meydana kavuşacağını belirtti. 

19 bin metrekarelik kapalı alana sahip Kütahya Adalet sarayının bugünkü temel atma töreninin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Bakanlar Kurulu toplantısı nedeniyle ertelendiğini açıklayan Erbaş, Kütahya’nın Selçuklu motifleriyle süslü adalet sarayına kavuşacağını vurguladı.

‘CUMHURBAŞKANI ADAYLARI BİLE BELLİ DEĞİL

Türkiye cumhuriyeti içerde ve dışardaki hainlerle savaşırken milletin vergileriyle maaş alan bazı milletvekillerinin ülkeyi parçalamaya çalışanlarla ilintisi olduğunu ifade eden MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay, diğer ülkelerde de aynı enflasyon olsa da büyük ekonomilerde hissedilmediğini öne sürdü. Atay, “Bu kötü günler geçecek. Bu günlerin üstesinden yine Cumhur İttifakı gelecek. Millet İttifakının üstesinden gelme ihtimali yok.” Şeklinde konuştu. Siyasi gündemi yorumlayan MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal ise şu ifadeleri kullandı: “Cumhur ittifakı bayrak vatan diyenlerin ve sizlerden aldıkları oylarla yürüyenleri ittifakadır. Bir tarafta cumhur ittifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan bir tarafta adaylarının kim olduğu belli bile olmayan bir millet ittifakı.”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *