7 YIL ÖNCE KAYBOLMUŞTU: ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ORTAYA ÇIKTI

928

Kütahya’da 2 bin 447 günden bu yana haber alınamayan ve cinayete kurban gittiği değerlendirilen Ömür Yıldırım davasında polis ekiplerince yapılan çalışma sonucu gözaltına alınan 3 kişiden 1’i tutuklandı

Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Saraycık Köyünde yaşayan ve evden ‘Hastaneye gidiyorum’ diyerek çıkan 2 çocuk annesi Ömür Yıldırım’dan 2015 yılından bu yana haber alınamıyor. Altıntaş Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla yeniden açılan dosyanın aydınlatılması amacıyla Kütahya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından özel ekip kuruldu. Cinayete kurban gittiği değerlendirilen Ömür Yıldırım’ın Arama Trafiği Kayıtlarını (HTS) inceleyen polis ekipleri, kayıp kadınla son olarak iletişime geçen Alaattin Kara (48) ismi üzerinde yoğunlaştı.

45 kişiyi sorgulayan ekipler, saha araştırmasında Alaattin Kara ile gönül ilişkisi olduğu tespit edilen Ömür Yıldırım’ın son dönemde kıskançlık sebebiyle sürekli kavga ettiği belirlendi. Araştırmayı derinleştiren Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Kara’nın olaydan önce dağlık alanda gezintiye çıktığını ve kardeşi Sebahattin Kara’nın evinden kazma ve kürek aldığını tespit etti.

Ayrıca, Ömür Yıldırım’ın kaybolduğu gün saat 07.39 sıralarında ev telefonunu Alaattin Kara’nın aradığı bilgisine ulaşıldı.

Gerekli bilgi ve belgeleri toplayarak operasyon için düğmeye basan ekipler, olayla ilgisi olduğu belirlenen Alaattin Kara, eşi Sebahat Kara ile erkek kardeşi Sebahattin Kara’yı gözaltına aldı.

Alaattin Kara’nın savcılıktaki sorgusunda görüşmeye gittiğini itiraf ettiği Ömür Yıldırım ile görüşmediğini söylediği ve çelişkili ifadeler verdiği öğrenildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Sebahattin Kara ve Sebahat Kara serbest bırakılırken, Alaattin Kara ise tutuklanarak cezaevine teslim edildi. Öte yandan, Alaattin Kara’nın 2012 yılında yine Ömür Yıldırım’a yönelik tehdit ve şantaj suçundan cezaevinde kaldığı belirlendi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *