KAÇAK KESİMİ SONLANDIRALIM

634

2022 yılı kurban pazarı açılışı canlı hayvan pazarında il protokolünün katılımıyla yapıldı. Gerçekleşen programda konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, kaçak kesim konusuna değinerek, vatandaşların bu konuda hassas davranmalarını talep etti

Kurban Pazarı açılış programında konuşan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, canlı hayvan pazarının hem üreticiler hem de dini vecibelerini yerine getirecekler için önemli olduğunu belirtti. Kütahya Belediyesi olarak bu bayramda hem vatandaşların rahat etmesi hem de üreticilerin rahat bir şekilde havyalarını pazarlayabilecek şekilde kurban pazarında alt yapı hizmetlerinin artırıldığını vurgulayan Başkan Işık, otobüs seferlerinin arttığını ve bunun yanında diğer sosyal donatıların iyileştirildiğini söyledi.

Başkan Işık, “Canlı havyan pazarında kesimhanenin kapasitesini iki katına çıkarttık. Burada ayrıca kesim de yapılacak. Tarım İl Müdürlüğümüzle birlikte buradaki denetimlerinde günü gününe yerine getirilmesi gerekiyor” dedi.

30 BİN ET POŞETİ DAĞITILACAK

Sağlıklı bir çevre için kurban kesim kurallarına uyulmasını hatırlatan Başkan Işık, sağlıklı bir çevre ve şehir için herkesin elini taşın altına koyarak bu şehri kirletmemesi gerektiğini söyledi. Başkan Işık, “Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü, kurban kesen hemşehrilerimize toplam 30 bin adet kirli ve temiz et poşetlerini bayram boyunca dağıtacağız. Ama bunlar yetmiyor. O poşeti kullanmak gerekiyor. Vatandaşlarımız bu hassasiyeti göstererek, temiz bir şehir ve bize yakışan yaşam alanı ile çevremizi de korumuş oluruz” dedi.

KAÇAK KURBAN KESİMİNİ SONLANDIRALIM

Kurban kesim noktalarının tamamının yenilendiğini ifade eden Başkan Işık, kaçak kurban kesimini bu yıl Kütahya’da sonlandırmayı umut ettiğini ifade ederek, “Kaçak kurban kesimini önlemediğimiz sürece, şehir olamadığımız gibi sağlıklı olmamızda mümkün değil. Vatandaşlarımızdan bu konuya hassasiyet göstermesini istiyorum. Hayırlı pazarlar diliyorum. Kazasız belasız bir kurban bayramı temenni ediyorum” dedi.

KURBANLIK SIKINTIMIZ YOK

Vali Ali Çelik, Kütahya’da kurbanlık sıkıntısının yaşanmadığını ifade ettiği konuşmasında, 80 bine yakın küçükbaş, 20 bin civarında da büyükbaş kurbanlık hayvanın kesilebilir durumda olduğunu söyledi. Vali Ali Çelik, “Kütahya Belediyemize teşekkür ediyoruz. Modern güzel bir tesisimiz var. 450 tane tasnifi yapılmış alanda üreticilerimiz kurbanlıklarını birbirinden bağımsız olarak satışa sunuyorlar. Duşlar, kabinler yer alıyor tesiste. 11 adet kurban kesim alanı tespit edildi. Buralara ilişkin belediyemiz gerekli tedbirleri İl Tarım Müdürlüğümüz ile birlikte aldılar. Bizlere ve ibadete yakışmayan şekilde cadde ve sokaklarda kurban kesiminden uzak durmamız gerekiyor. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın duası ile Kurban pazarı açılışı yapıldı ve padokları gezen il protokolü üreticilere ve vatandaşlara hayırlı bayram geçirmeleri dileklerini ilettiler. Kurban Pazarı açılış programına, Vali Ali Çelik, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Damcı, Ertuğrul Cevahir, Murat Arık, Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Orhan Özçalık, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, Belediye birim müdürleri, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, üreticiler ve vatandaşlar katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *