300 YILLIK GELENEĞİ YAŞATIYORLAR

587

Gediz Akçaalan’da 300 yıldır sürdürülen “Asker Davulu Geleneği”, askere gidecek gençlerin Vali Ali Çelik’i ziyaretiyle başladı. Akçaalan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Halil Oyan ile askere gidecek 15 genç, Vali Ali Çelik’i ziyaret ederek Asker Davulu Geleneği hakkında bilgiler verdiler

Ziyarete yöresel kıyafetleriyle gelen gençler, Valilik önünde davul zurna eşliğinde oyun havaları oynayıp mani ve deyiş attılar.

Gençler, gösterilerinin ardından Vali Ali Çelik’e Türk bayrağı takdim ederek teşekkür ettiler.Türk milletinin asker ocağını peygamber ocağı olarak gördüğünü, gençlerin askere davul zurnayla, eline kına yakılarak uğurlandığını söyleyen Vali Ali Çelik, “Anadolu coğrafyası güçsüz devleti barındırmaz, bizi güçlü kılan en büyük özelliklerimizden biri de bu. Sağ salim dönün inşallah. Allah ayağınıza taş değirmesin” dedi. 300 yıllık asker davul eğlence geleneğini yaşatan Akçaalan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a nezaket ziyaretinde bulundu.Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ı ziyaret eden Akçaalan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, belediye bahçesinde 300 yıllık gelenek olan asker davul gösterisinden kısa bir kesit sundu. Ziyaret için dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Başkan Işık, “İlimizde yaşamasına çok özen gösterdiğimiz geleneklerimizi ve kültürel değerlerimizi yaşatan Akçaalan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğini Kütahya Belediyesi’nde ağırlıyoruz. Belediyemize yaptıkları nezaket ziyareti için dernek başkanımıza ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Askere gidecek olan gençlerimize şimdiden sağlıklı ve sıhhatli askerlik dönemi geçirmelerini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Kültürel değerlerin yaşaması, gelecek nesillere aktarılması açısından bu tür etkinlikler çok önemli. Bugün akşamda gençlerimiz belediyemizin halka açık olan bahçesinde gösterilerini sergileyecekler. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.Akçaalan Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek Başkanı Halil Oyan ise “Akçaalan’da, 300 yıldır devam eden asker davulu geleneğini yaşatıyoruz. Bu etkinliğimiz 18-28 temmuz tarihleri arasında Eski Gediz Akçaalan Mahallesinde devam edecek. Tüm halkımızı etkinliklerimize bekliyoruz. Asker eğlencesi denilince herkes farklı anlıyor ancak biz eğlencelerimizde ve etkinliklerimizde silah kullanmıyoruz. Silahlı eğlencemiz yoktur. Kıyafetlerimiz 300 yıldır devam eden geleneğimizin temsilidir. Belediye Başkanımıza misafirperverliği için teşekkür ediyoruz” dedi.Yapılan konuşmaların ardından belediye önünde Akçaalan asker davul eğlencesinden kısa bir kesit sunuldu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *