DAHA YEŞİL BİR DPÜ İÇİN AĞAÇLANDIRMA PROTOKOLÜ İMZALANDI…

773

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Orman Genel Müdürlüğü Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü arasında “Kampüs Alanı Ağaçlandırılmasına Ait Protokol” imzalandı.

Ülkemizin orman varlığının artırılması ve yeşil dokusunun geliştirilmesini kapsayan protokol, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ile Kütahya Orman Bölge Müdürü Birol Dündar tarafından imzalandı.

İmzalanan protokol çerçevesinde ağaçlandırılacak sahanın toprak analizleri, ağaçlandırmaya uygun alanlar için ağaçlandırma, toprak muhafaza uygulama ön etüt raporu ve dikilmesi planlanan fidanların temini Orman Genel Müdürlüğü tarafından sağlanacak. Üniversite ise, ağaçlandırma yapılacak olan alanların sınırlarının aplikasyonu, sahanın yangın ve diğer zararlı tehlikelerden korunması ve fidanların sulaması işlemlerini gerçekleştirecek.

Bölge Müdürü Birol Dündar; Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ile Kampüs Alanı Ağaçlandırılmasına Ait Protokol ile 23 Ha. alanda Ihlamur, at kestanesi, sofora, sarı salkım, iğde, badem ve lavanta gibi türler ile ağaçlandırma çalışması yapılarak, bal ormanı kurulacağını, aynı zamanda Kampüs alanı içindeki sıkışık Karaçam bireylerinin bakım ve budamalarının yapılarak sağlıklı bir yapıya kavuşturulmasının sağlanacağını belirtti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *