OSMANGAZİ NEREDE?

719

Osmangazi Mahallesinde yaşayan vatandaşlar yıllardır kentsel dönüşüm beklediklerini ancak çalışmaların çok yavaş ilerlediğini belirttiler. Mahallelerine hizmet gelmediğini iddia eden vatandaşlar “Osmangazi Mahallesi Kütahya’da değil mi? Mahallemiz pislik içinde. Hırsızlık aldı başını gidiyor” dediler

Kütahya genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ederken, bazı mahallelerde çalışmaların yavaş gitmesi vatandaşlarında mağduriyetine yol açıyor. Osmangazi mahallesinde yaşayan ve yıllardır kentsel dönüşüm bekleyen mahalle sakinleri yaşadıkları sıkıntıları GAZETE KIRKÜÇ’e anlatarak seslerini yetkililere duyurmak istediklerini belirttiler.

LAĞIM KOKUSUNDAN DURULMUYOR

Kentsel dönüşüm çalışmalarının gecikmesinden dolayı hizmet alamadıklarını, kendilerinin de evlerini satmaya razı olduklarını söyleyen vatandaşlar “Bizim ilk tercihimiz mahallemizde kalmak. Ancak bize gelip alan yok. 3-4 sene daha kentsel dönüşüm gelmeyecek diyorlar. Ama şuanda mahallemize hizmet gelmiyor. Kışın sularımız patlıyor. Aşırı yağışlarda alt yapımız kaldırmıyor ve lağım kokusundan duramaz hale geldik. Burası Kütahya’nın Mahallesi değil mi? Bu süreçte hizmetlerden geri kalmak istemiyoruz” dediler. Her yeri fare bastığını iddia eden mahalle sakinleri ‘’Farelerle zehirli buğdayla kendimiz mücadele ediyoruz. Belediyeyi çok aradık ama dönüş yapan yok’’ifadelerini kullandılar.

HIRSIZLIK ALDI BAŞINI GİTTİ

Yaşadıkları en büyük sıkıntılardan birinin hırsızlık olduğunu ve mahallelerinin başıboş kaldığını öne süren vatandaşlar, “İnsanlar sokağa çıkmaz hale geldi. Geceleri yolumuzu kesip ekmek bıçağı ile tehdit ediyorlar. Çocuklarımızı sokağa çıkaramaz hale geldik. Bunların tek nedeni kentsel dönüşümün gelmemesi nedeniyle hizmetlerin aksatılmasından kaynaklanıyor. Yetkililerden tedbirleri sıklaştırmasını istiyoruz” dediler.

DÖNÜŞÜM GELECEKSE GELSİN ARTIK

Sabırsızlıkla kentsel dönüşümü beklediklerini ancak bir türlü gelmediğini ifade eden vatandaşlar “Kesin yanıt bekliyoruz. Gelmeyecekse bizlerde ona göre davranalım. Kentsel dönüşüm gelecek diye mahallemize hizmette gelmiyor. Sokaklar süpürülmüyor. Parkımız bahçemiz yok. Osmangazinin içine saat başı otobüs geliyor. İşimiz olsa kaçırsak iki saatimiz yanıyor” dediler. Vatandaşlar ayrıca evlerinin değerinde aynı şartlarda alınmasını da istediklerini vurgulayarak “Garajlar bahçeler  girişler sayılmıyor. Birde bizler yerimizden istiyoruz. Yetkililerden sorunlarımızla ilgili çözüm bekliyoruz. Olmayacaksa olmayacak desinler bizde evimizin tadilatını yaplaımyada diğer işlerimize bakalım” dediler. FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *