GENÇLERİN KAFASI KARIŞTI

851

ÖĞRENİM KREDİLERİNİN SİLİNEN FAİZLERDEN KİMLER YARARLANABİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın öğrenim kredi faizlerinin silineceğini müjdelemesinin ardından Kütahya’da çok sayıda genç, verilen haktan kendilerinin yararlanıp yararlanamayacağı endişesine kapıldı. Kredisini geri ödemeye başlayan, aldığı kredi faiziyle katlanan e devlet çöktüğü için bilgi alamayan çok sayıda genç, kafasındaki soru işaretlerinin çözümü için bekliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Pazartesi günü yaptığı açıklamayla öğrenim kredisi alan gençlerin herhangi bir faiz ve enflasyon farkı olmaksızın öğrencilerin sadece anapara ödeyeceğini açıklayarak öğrenim kredisi faiz ile birlikte katlanan milyonlarca gencin yüreğine su serpti.

 ‘26 BİN ALMIŞTIM GERİ ÖDEME 74 BİN’

Öğrencilik döneminde 26 bin 910TL öğrenim kredisi aldığını belirten Ceren A. “74bin 288 TL geri ödemem çıkmıştı. Şimdi sadece anapara mı görünüyor bilmiyorum çünkü e devlette “teknik aksaklık yazıyor göremiyor. Faizin kaldırılmasıyla sadece aldığım 26bin 910TL’yi ödemeyi umuyorum.” Dedi.

‘BUNALTICI BİR BELİRSİZLİK’

18 bin TL’lik kredisinin faiziyle 34 bin TL’ye çıktığını dile getiren Merve D. İse hiçbir yerden kesin bir bilgi alamadığını ve gelişmeleri merakla beklediğini ifade etti. 33 bin TL öğrenim kredisinin ödemeye başladığını ifade eden Öznur A. “Aldığım anapara çok daha düşük. Bu haktan yararlanıp yararlanamayacağımı bilmiyorum. Bu belirsizlik bizleri bunaltıyor” dedi.

Artan enflasyon ve özellikle üniversite mezunları arasında tırmanan işsizlik rakamları sebebiyle öğrencilik döneminde KYK öğrenim kredisi alan birçok genç faizleriyle birlikte katlanan kredilerini geri ödemekte zorluk yaşıyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü düzenlenen kabine toplantısının ardından açıklamada bulunarak gençlere müjde verdi. Erdoğan, herhangi bir faiz ve enflasyon farkı olmaksızın öğrencilerin sadece anapara ödeyeceğini belirtti.

E DEVLET ÇÖKTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Kütahya’da da öğrenim kredisi alan, krediyi ödemeye başlayan ve kredi ödemeleri önümüzdeki yıl başlayacak birçok gencin aklında verilen haklardan kendilerinin de yararlanıp yararlanamayacağına dair soru işaretleri belirdi. Pazartesi akşamı e devlet sisteminin çökmesiyle gençler telefonlarına sarılarak Gençlik Spor Bakanlığı İletişim Merkezini aradı.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE NETLEŞECEK

Uzun bir bekleme süresinin ardından ulaştığımız Gençlik Spor Bakanlığı İletişim Merkezi yetkilileri ise kararın henüz çok yeni olduğunu ve ayrıntıların önümüzdeki günlerde netleşeceğini ifade etti. Gençlere Bakanlık duyurularını ve e devlet sistemini sürekli takip etmelerini tavsiye eden yetkililer önümüzdeki günlerde verilen haktan kimlerin yararlanabileceğinin belli olacağını açıkladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *