‘KÜRESEL EKONOMİK KRİZİN YANSIMALARINI ÜRETİMLE AŞACAĞIZ’

491

Kütahya’da 800 kişiyi iş sahibi yapacak İşbaşı Eğitim Programı törenine katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Küresel bir ekonomik krizin yansımalarını yaşıyoruz ama Türkiye bunu üretim gücüyle aşacak. Başka bir yolu yok.” Dedi

Kütahya ziyaretleri sırasında Tavşanlı OSB’de Nursan Holding ile Türkiye İş Kurumu arasında İşbaşı Eğitim Programı Törenine katılan Bakan Bilgin, kablo montaj işçisi mesleğinde açılacak işbaşı eğitim programını başarıyla tamamlayan vatandaşlara sertifikalarını verdi.

‘BÜYÜK TÜRKİYE RÜYASINI GERÇEĞE ÇEVİRDİK’

AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde önemli açıklamalarda bulunan Bakan Bilgin, “Türkiye bütün coğrafyalarda eşine rastlanmayacak bir zeminde yaşayan bir ülke. Bin yıllık tarihimizi önümüzdeki bin yıllara taşımamız lazım. Bunun için Türkiye’nin güçlü olması lazım. AK Parti’nin başarısı bu Büyük Türkiye rüyasını gerçeğe çevirdik. Biz bu rüyayı adım adım gerçeğe çevirdikçe yükselttikçe gelecek bin yıllara da kapılarımızı açmış olacağız. Sorunlar var elbette ama bu sorunları çözebiliyoruz. Neleri çözdük biliyorsunuz. Milletimiz yaşanan gelişmelerin ülkemizin önünü çatığını kendi geleceğine sahip çıkma iradesi olduğu için 20 yıldır destek verdi.” İfadelerini kullandı.

‘BAŞKA YOLU YOK’

Türkiye’nin önünde yeni bir dönem olduğuna değinen Bakan Bilgin, “Küresel bir ekonomik krizin yansımalarını yaşıyoruz ama Türkiye bunu üretim gücüyle aşacak. Başka bir yolu yok. Türkiye sanayisiyle kalkınmasıyla ekonomik büyümeyle istihdam yaratmasıyla yeni yatırımılar yeni iş alımlarıyla bunu aşacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Kütahya’ya gelerek bir dizi ziyarette bulundu.

İlk olarak Frig Çevre ve Medeniyet Tanıtım Merkezinde il protokolü tarafından karşılanan Vedat Bilgin, merkezi gezerek bilgi Kütahya’nın tarihi, kültür ve yöresel lezzetlerinin hakkında bilgi aldı.

800 KİŞİYİ İSTİHDAM KAPISI

Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesi’nde Nursan Holding ile Türkiye İş Kurumu arasında İşbaşı Eğitim Programı Törenine katılan Bakan Bilgin, kablo montaj işçisi mesleğinde açılacak işbaşı eğitim programını başarıyla tamamlayan vatandaşlara sertifikalarını verdi. Nursan Kablo İcra Kurulu Başkanı Ali Kağan Yamakoğlu’nun katılımıyla düzenlenen törende açıklamada bulunan Vali Ali Çelik, 800 kişinin Nursan Kablo’da iş sahibi olacağını belirtti.

TALEPLER İLETİLDİ

Daha sonra Kütahya Valiliğini ziyaret eden Bakan Bilgin, Valilik Şeref Defterini imzalayarak Vali Ali Çelik’in makamında Kütahya’da devam eden çalışmalarımızı, projeler hakkında bilgi aldı. Ziyaretleri sebebiyle Bakan Bilgin’e teşekkürlerini sunan Vali Ali Çelik Kütahyalıların taleplerini iletti.

Kütahya Belediyesi’nde Başkan Işık tarafından Vali Ali Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler ile birlikte ağırlanan Bakan Bilgin’e günün anısına Kütahya çinisi vazo hediye edildi.

Kütahya Valiliği ve Belediye Başkanlığı ziyaretlerinin ardından AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bakan Bilgin, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay tarafından karşılandı. Parti binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen heyet önemli açıklamalarda bulundu.

‘EN ÖNEMLİ SORUNLARDAN BİRİ ’

Türkiye’nin en önemli, sorunlarından birinin yıllardır istihdam olduğunu ifade eden Mustafa Önsay, “Ülkemizin genç nüfusunun artması yeni iş arayan neslin ortaya çıkması siyasi iktidarların hükümetlerin en önemli konularından bir tanesi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da AK Parti iktidarı süresince gerek Kütahyamız’da gerek Türkiye’de istihdam alanları açmak ve çalışan insanların refahını artırmak üzere hareket ediyor. Sağ olsun Bakanımız göreve geldiğinden beri gösterdiği özveriyle pek çok yeni gelişmenin yeni istihdama alanının oluşmasına gayret etmektedir. Bugün de bunlardan birisi Kütahya örneğinde Tavşanlı OSB’de hayat buldu. Nursan Kablo’da bin yeni işçinin işe alım istihdam sözleşmesini  imzalamasıyla gerçekleştirdik.” İfadelerini kullandı.

‘KÜTAHYA’DA ÜRETİM KÜLTÜRÜ YANSITIYOR’

Kütahya’yı; şehrin tarihini, kültürünü yansıtan üretim alanlarıyla ülke ve ülke dışında ön plana çıkan güzel bir şehir olarak tanımlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Şehircilik açısından da belediyecilik hizmetlerinin her geçen gün kendisini daha farklı bir şekilde hissettirdiği, şehri güzelleştirdiği bir ortamda bulunmanın sevincini yaşıyorum.” Dedi. Bakan Bilgin, Kütahya’da güler yüzle karşılanmasından dolayı teşekkürlerini de sundu.

Türkiye’nin büyük bir ülkenin adı olduğunu vurgulayan Bakan Bilgin, ülkenin önünde yeni bir dönem olduğuna değindi. Bakan Bilgin, “Enflasyon büyük bir sorun ama ona karşı da  tedbirlerimizi alıyoruz. Uyguladığımız sosyal politika tedbirleri, ücret politikaları, 3600’den asgari ücrete kadar. Geleceğe ümitle bakıyoruz. Bu ümidimizi çalışmamızla gayretimizle milletimizle bütünleşerek ileriye taşıyacağız. Büyük Türkiye rüyasını gerçeğe dönüştüreceğiz. Sorumluluktan asla kaçmayacağız.” Dedi.

NG KÜTAHYA SERAMİK’E ZİYARET

Kütahya ziyaretinde NG Kütahya Seramik Porselen A.Ş’yi ziyaret eden Bakan Bilgin, NG Kurucu Başkanı Nafi Güral, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral, Gürok Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Güral ile bir araya geldi. ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *