11 BİN YENİ ÖĞRENCİ GELİYOR

593

YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun 2022 yılı kontenjanlarına göre DPÜ ve KSBÜ’nün toplam kontenjanı 10 bin 700’e yaklaştı. Üniversite adayı öğrencilere çağrıda bulunan Vali Ali Çelik, “Gençler, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya sizi bekliyor. DPÜ ve KSBÜ’yü tercihlerinize eklemeyi unutmayın” dedi.

Üniversite tercihleri için geri sayım başlamış durumda. 18 Temmuz 2022 tarihinde açıklanan YKS sonuçlarının ardından gözler üniversite tercih sürecine çevrildi. YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunun yayımlanmasıyla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ)ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin (KSBÜ) de 2022 yılı kontenjanları belli oldu.

2022 Tercih Kılavuzunda yer alan kontenjanlara göre DPÜ’de Sayısal Puan türünde 1000, Eşit Ağırlık puan türünde Bin 201, Sözel puan türünde Bin 60, TYT Puan Türünde Alım Yapan Meslek Yüksekokulu Programlarında ise 5272 kişilik kontenjan belirlendi. Özel Yetenek Sınavı İle Öğrenci Kabul Eden Bölümlere ise 541 öğrenci alınacak.

KSBÜ ise yayınlanan kontenjanlara göre bin 545 öğrenciye sıralarını üniversite eğitimi için açacak.

‘TERCİHLERİNİZDE KÜTAHYA’YI UNUTMAYIN’

DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal ve KSBÜ Rektörü Vural Kavuncu, Üniversite Adayı Öğrencilere Çağrıda bulunarak YKS sonuçlarınızın hayırlı olması temennisinde bulundu ve öğrencileri üniversitelerine davet etti.   Vali Ali Çelik de sosyal medya hesabından bir mesaj yayınlayarak “Gençler, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Kütahya sizi bekliyor. Dumlupınar Üniversitemizi ve Sağlık Bilimleri Üniversitemizi tercihlerinize eklemeyi unutmayın. Sizleri, güven ve huzur şehri Kütahya’mızda görmekten mutluluk duyacağız.” Dedi

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *