AÇIK HAVA MÜZESİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

514

Penkalas Çayı açık hava müzesine dönüştürmesi projesinin ulusal basında ses getirdiğini belirten Kütahya Valisi Ali Çelik, “Antik çağda olduğu gibi o alanda suyun oluşturduğu güzelliği, tarihi dokuyla bütünleştireceğiz.” dedi

Aizanoi Antik Kenti’nde devam eden kazı çalışmalarında tarihin perdesi her geçen gün aralanırken antik kentteki gelişmeler ulusal basına da damgasını vurdu.

Antik Kentin ortasından geçen Penkalas Çayı’nın açık hava müzesine dönüştürülmesi projesi Habertürk ekranlarında Türkiye kamuoyuna duyuruldu.

ANTİK DÖNEMDEKİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞACAK

Tarihi M.Ö 3 binli yıllara dayanan ve ikinci Efes olarak anılan Aizanoi Antik Kenti’nde bölgenin turizme kazandırılması için yürütülen projede kapsamında Penkalas Çayı açık hava müzesine dönüştürülecek. Rıhtım duvarlarının restorasyonu ve 3 boyutlu görünümü tamamlanan çaya antik dönemdeki görünümü kazandırılacak.

Gelişmeyi sosyal medyadan duyuran Vali Ali Çelik, “Aizanoi Antik Kenti’miz yine ulusal basında… Koca Çay, Valiliğimizce yürütülen Penkalas Çayı Projesi ile açık hava müzesine dönüştürülecek. Antik çağda olduğu gibi o alanda suyun oluşturduğu güzelliği, tarihi dokuyla bütünleştireceğiz.” İfadelerini kullandı.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *