İL SAĞLIK MÜDÜRÜ ŞENKUL UYARDI: VAKA SAYILARI ARTIYOR

1052

Kütahya’daki COVID-19 vakalarının son günlerde arttığına dikkat çeken Kütahya İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul, hatırlatma dozlarını yaptırmanın önemine vurgu yaptı. Şenkul hastalık belirtisi taşıyan vatandaşların erken dönemde sağlık kuruluşlarına başvurması ve reçete edilen ilaçların kullanılması gerektiğini belirtti

Kütahya İl Sağlık Müdürü Dr. Eser Şenkul COVID-19 ile mücadele kapsamında Kütahyalılara uyarılarda bulunan bir basın açıklaması yayınladı.

COVID-19 vakalarının dünya genelinde artış gösterdiğini, ülkemizin de bu durumdan etkilendiği belirten Dr. Eser Şenkul Kütahya’da da COVID-19 vaka sayılarında son günlerde artış gözlendiğini ifade etti.

‘EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ AŞI’

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19’dan korunmak ve virüsün toplumda yayılmasını önlemek için bireysel tedbirlere uyulması ve hedef nüfusun aşılanmasının COVID-19’a karşı toplumsal bağışıklık oluşturulmasının en önemli öncelikler arasında yer aldığını belirten Şenkul, “Aşı sayesinde kişinin hem kendisine, hem ailesine, hem de topluma hastalığın bulaşma riskinin önlenmesi amaçlanmaktadır. Gelinen aşamada COVID-19’a karşı en büyük gücümüz bireysel tedbirlerle birlikte aşı olunmasıdır.” İfadelerini kullandı.

Hastaneler toplum sağlığı merkezleri, aile sağlığı merkezleri ve mobil ekiplerle birlikte Kütahya’da aşılama faaliyetlerinin hız kesmeden devam ettiğine değinen Şenkul, “Vatandaşlarımızın aşıya ulaşımı için Devletimiz her türlü imkânı vatandaşlarımızın hizmetine sunmaktadır. “e-Nabız” sistemi üzerinden aşı tanımlamaları yapılan vatandaşlarımızın hatırlatma dozunu yaptırmaları COVID-19 ile mücadelemize büyük katkı sağlayacaktır.” Dedi.

Şenkul, COVID-19 hastalığından korunmanın en temel yolunun bireysel tedbirlerin alınması ve aşılanma olduğunu hatırlattı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *