YEŞİL SAHADA İKİNCİ BAHAR

544

Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Federasyonu Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak illerinden oluşan Ege Beyaz grupta yer alacak takımlara yeşil sahalara gönül vermiş isimleri bekliyor. 

Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi (TMVFL) Federasyon Başkanı Kenan Gürsu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak illerini kapsayan yeni Ege Bölgesi grubu kurma çalışmaları hakkında GAZETE KIRKÜÇ’e açıklamalarda bulundu.

‘2014’DE KURULDU’

Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak illerini kapsayan yeni bir bölge oluşturulacaklarını ifade eden Kenan Gürsu, Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Federasyonu hakkında da şu bilgileri verdi: “Türkiye çapında lig yapan Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Federasyonu 2014 yılında kuruldu. 8’inci sezonu bitirdik. Doğu Anadolu’da iki, Doğu Karadeniz’de 2, Marmara’da 3 ve batı karadeniz, orta karadenizde gruplarımız var. Ege Bölgesinde Kütahya’nın da içinde olacağı bölge ile beraber iki gruba çıkacağız”

‘12 BİN KİŞİLİK BİR CAMİA’

Ligde her adımı mevzuatlara uygun olarak attıklarına dikkat çeken Kenan Gürsu, “Yaklaşık 94 takımlı ligimizde var 57 takım ise dernek olarak da tescillenmiş durumda. Sportif Direktörümüz Güvenç Kurtar, Türkiye karması da çıkarıyoruz. Türkiye karmamızın Teknik Direktörü Hüseyin Çalhanoğlu. 43 il temsilcimiz var. 3bin sporcuyla 12 bin kişilik bir camiayız.” İfadelerini kullandı.

‘HAYALDİ GERÇEK OLDU’

Federasyon olarak birçok sosyal sorumluluk pojesine de imza attıklarına değinen Gürsu, “23 tane sosyal sorumluluk projesine imza attık. Maçlara katılmak için daha önce profesyonel olmak gerekmiyor. Gönüllülüğe dayalı, profesyonel ya da, amatör , sporcularımız var. Sporcularımızın sağlık raporları kulüp taahhütnameleri alınıyor. Hakemlerimiz resmi hakem saha komiserlerimiz var. Bizim için işin başı sağlık bize kimse inanmamıştık bu lig bir hayaldi gerçek oldu.” dedi.

Gürsu, Ege Bölgesinde kurulacak ikinci bölgesi için Ege Beyaz Bölge temsilcisi Ali Güneş ve Kütahya İl Temsilcisi Celalettin Altay’a verdikleri emek sebebiyle teşekkür etti.

DEPLASMANLI OLARAK OYNANACAK

Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak illerini kapsayan yeni Ege Bölgesi grubunda 40 yaş üzeri futbolcular deplasmanlı olarak ligde oynayacaklar. Lig şampiyonluğu için mücadele edilecek maçlarda daha sonra Vatan Kupası, Süper Kupa gibi liglerde mücadele vermek de mümkün. Kütahya’da yeşil sahada yeteneklerini sergilemek isteyen 40 yaş üstü futbolseverler detaylar için Masterlar ve Veteranlar Fedarasyonu Kütahya İl Temsilcisi Celalettin Altay ile 05322254605 numaradan görüşebilir.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *