KIZILAY KÜTAHYA YANGIN YERİNDE SEFERBER OLDU

459

Küreci Köyü’ndeki yangından Türk Kızılay Kütahya Şubesi’nin aktif rol oynadığını belirten Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, 90 vatandaşın tahliyesinde 200 hayvanın tahliyesinde, 60 aracın tahliyesinde görevlilere destek olduklarını belirtti

Türk Kızılay Kütahya Şube Emet’in Küreci Köyü’nde 270 hektar alanda etkili olan orman yangının söndürülmesi için afet bölgesinde aktif rol oynadı. 

‘1 DAKİKA OLSUN AYRILMADILAR’

Yangının başladığı andan itibaren olay yerinden 1 dakika olsun ayrılmayan tüm profesyonel ve gönüllü ekiplerine ayrıca bağışçılara teşekkürü bir borç bildiğini ifade eden Türk Kızılay Kütahya Şube Başkanı Talha Tekin, “Koordinasyon da bizzat görev alan her anında fayda sağlayan Kıymetli Emet Temsilcimiz Ali Ceyhan’a, hiç bir talebimizi geri çevirmeyen tüm imkanları ile sahada olan Emet Belediye Başkanımız Hüseyin Doğan’a, bizlere öncesinde ve sonrasında sürekli sahip çıkan gönüllülerimiz ile alakalı tüm iş ve işlemlerde yardımcı olan Kaymakamımız Hasan Çiçek’e özellikle teşekkür ediyorum. “ dedi.

‘BAŞARI İLE TAMAMLANDI’

Devletin tüm kademesinin gece gündüz demeden olay yerinden hiç ayrılmadan çalıştığına dikkat çeken Talha Tekin, devletin tüm imkanlarının bölge için seferber edildiğini dile getirdi. Tekin, “Birlik ve beraberlik içinde yapılan tüm çalışmalarda olduğu gibi bu çalışma da başarı ile tamamlandı. Allah devletimize zeval vermesin.” Dedi.

90 VATANDAŞ TAHLİYE EDİLDİ

Türk Kızılay Kütahya Şubesi ve Emet Temsilciliği olarak Bin kişilik pide, 5bin-6bin çay, Bin kişilik kahvaltılık, 10Bin 0,5 su, 8 bin ayran, Bin 500 kumanya, 2Bin meyve suyui 500 kişilik etli pilav, 500 kişilik tulumba,500 kişilik çorba dağıtımı gerçekleştirdiklerini açıklayan Tekin, 90 vatandaşımızın tahliyesinde 200 hayvanın tahliyesinde, 60 aracın tahliyesinde görevlilerimize destek olduklarını belirtti. 

Yangın alanında itfaiyecilik eğitimi almış ve daha önce Muğla yangınında da görev almış gönüllülerle bizzat çalışmalara katıldıklarını ifade eden Tekin, toplam 62 Gönüllü ve profesyonel kadronun çalışmalarda görev aldığını duyurdu.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *