‘BİZLERİN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIN’

453

KYK borçlarının sıfır faizle yapılandırılmasının Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun vaadş olduğunu hatırlatan CHP Kütahya Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Alican Yıldırım, diğer 5 vaadi de hatırlattı. Kısa süre sonra iktidara geleceklerini belirten Yıldırım, yerine getirilen her vaatlerinin işlerini kolaylaştıracağını vurguladı

Cumhuriyet Halk Partisi Kütahya Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcısı Alican Yıldırım CHP İl Başkanlığı’nda basın açıklaması yaptı.

‘KILIÇDAROĞLU’NUN VAADİYDİ’

Geçtiğimiz hafta iktidarın KYK borçlarının geri ödemelerinki düzenlemeyi eksik de olsa memnuniyetle karşıladıklarını belirten Alican Yıldırım, KYK borçlarının sıfır faizle yapılandırılması, faizsiz ve taksitli geri ödeme sürecinin işe başladıktan sonra uygulamaya konulmasının Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere 6 vaadinden biri olduğunu hatırlattı.

‘TORPİL SON BULSUN’

Milyonlarca KYK borçlusu genç arkadaşları adına Kemal Kılıçdaroğlu’na teşekkür eden Yıldırım, iktidarı diğer 5 vaatlerini de hatırlatarak hayata geçirmeye davet etti. Yıldırım, “Aile destekleri sigortasından faydalanan ailelerin çocuklarına kamuya personel alımlarında pozitif ayrımcılık yapılacak, mülakat kaldırılacak, zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak. Torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler de dahil kamuda ilana çıkılan her pozisyon için şeffaf kurallarla işe alım yapılacak. Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak. İlk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak. Üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gence kültür sanat etkinliklerinde kullanabileceği bin TL bakiyeli kart ya da mobil uygulama tanımlanacak. Bu kart veya mobil uygulama, finansal teknoloji ürünü olacak. Gençlerden pasaport çıkarma işlemi ya da yurtdışına çıkış harcı alınmayacak. Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV sıfırlanacak.” İfadelerini kullandı.

‘GENÇLERİN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ’

İktidara geldiklerinde gençlerin sorunlarını çözecek ve vaatlerini yerine getireceklerini belirten Yıldırım, “Biz göreve gelene kadarki kısa süreyi iyi değerlendirmenizi umut ediyor, gösterdiğimiz yolda atacağınız her adımın bu milletin yararına olacağını ve kısa süre sonra iktidara gelecek olan bizlerin de işini kolaylaştıracağını belirterek şimdiden teşekkür ediyoruz.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *