200 BİN SAZAN SUYA BIRAKILDI

485

Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Porsuk Barajı’na 200 bin pullu sazan yavrusu belirten Vali Ali Çelik, 2002 yılından itibaren uygulanan projeyle 3 milyon 300 bin balığın su kaynaklarına kavuşturulduğunu vurguladı

Kütahya’da, Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Porsuk Barajı’na pullu sazan yavrusu bırakıldı.

‘40 KİŞİYE EKMEK KAPISI’

Tarım ve Orman Bakanlığı ve Tarım ve Orman  Müdürlüğünce yürütülen projenin sürdürülebilir balık yetiştiriciliği için önemine dikkat çeken Vali Ali Çelik, il genelinde 150 su kaynağına toplam 1 milyon adet pullu sazan yavrusu bırakıldığını belirtti. Porsuk Barajı’na 200 bin pullu sazan yavrusu bırakıldığını dile getiren Vali Çelik, bölgede S.S. Sofça, Sobran, İncesu, Kalburcu Çiftliği Kooperatifi bünyesinde 40 kişinin balıkçılık yaparak geçimini sağladığını söyledi.

2002 yılından itibaren uygulanan projeyle 3 milyon 300 bin balığın su kaynaklarına kavuşturulduğunu aktaran Vali Çelik; projeyle iç su stoklarının takviyesi, sürdürülebilir balıkçılık, ekolojinin korunması, su kaynaklarındaki nesli tehlike ve baskı altında  olan türlerin desteklenmesinin amaçlandığını kaydetti.

‘ÖNEMLİ BİR ENDÜSTRİ’

Balıkçılıkta yaşanan üretim artışına değinen Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay, “Geçen yıl 1,5 milyar dolarlık ihracat yapıldı. Büyük bir rakam, önemli bir endüstri. Bunun daha da yaygınlaşması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Kütahya’nın zengin su kaynaklarından, balıklarından ve tüm su altı varlığından hem günümüzde hem de gelecekte istifade edebilmenin önemine değinen AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, “Vatandaşlarımız için sağlıklı bir besin, balıkçılarımız için gelir kaynağı olmanın yanı sıra zevkli bir sportif aktivite de olan balıkçılığın sürdürülebilmesi adına yapılan tüm çalışmaları, 2002 yılından bugüne yürütülen balıklandırma programını değerli buluyor ve destekliyorum.” Şeklinde konuştu

Programa; Vali Ali Çelik, Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Tarım ve Orman Bakanlığı, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Altuğ Atalay, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, yetiştiriciler ve vatandaşlar katıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *