YARIN AÇILIYOR

731

Kütahya Ticaret Borsası’nın hububat alımları için yarın açılıyor. AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, çiftçilerin 1 Ağustos tarihinden itibaren tüm yıl boyunca diledikleri miktarda ve istedikleri tarihte ürünlerine Toprak Mahsulleri ofisine satabileceğini belirtti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, yarın saat 11.30’da Kütahya Ticaret Borsası’nın hububat alımları için açılacağını duyurdu.

‘HER GÜN ALIM YAPILACAK’

Toprak Mahsulleri ofisinin kendi yerinin dışında Borsa’nın da her gün alım yapacağını belirten Mustafa Önsay, çiftçilerden ürün alımına 1 Ağustos tarihinde başlanacağının altını çizdi.

2BİN METREKARELİK YENİ DEPOLAMA ALANI

Kütahya Valisi Ali Çelik in gayretleriyle Toprak Mahsulleri ofisine 2bin metrekare kapalı yeni bir depolama alanı da sağlandığını açıklayan Mustafa Önsay, “Kütahyalı çiftçilerimiz 1 Ağustos tarihinden itibaren tüm yıl boyunca ÇKS kayıtlarıyla diledikleri miktarda ve istedikleri tarihte Toprak Mahsulleri ofisimize satabileceklerdir. Kütahyamıza ve çiftçilerimize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.

İŞTE ALIM FİYATLARI

Öte yandan TMO 2022 yılı hububat alım fiyatlarını da açıkladı. Buna göre Tarım ve Orman Bakanlığı Bin TL hububat alım primi ile birlikte Sert Ekmeklik Buğday ton başına 7bin 450TL, Tarım ve Orman Bakanlığı 500 TL hububat alım primi ile birlikte ton başına arpa 6bin 250 TL’den alınacak. Ürünlerin kalitesine göre ton başına 100 TL ilave fiyatlandırma da yapılacak.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *