MÜZENİN TEMELİNİ ERDOĞAN ATACAK

580

İl Genel Meclisi Ağustos  ayı oturumları bugün saat 11:00 de İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz Başkanlığında Kütahya İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda başladı. Toplantı öncesi yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimize yapacağı ziyarete ilişkin bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz; “Ağustos ayı hem bölgemiz için hem ülkemiz için önemli bir ay Türk tarihi açısından da önemli bir ay Anadolu’nun Türkleşmesi açısından da önemli bir aydır. Bu ayın sonunda 29 Ağustos da ilimiz de olacak aynı gün Afyon ilini de ziyaret edecek. Dumlupınar ilçesinde panaroma müzesinin temeli Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından atılacak ve Cumhurbaşkanımız ilimizde tamamlanan hizmetlerin açılışlarını da yapacak” dedi.

“DAHA DİKKATLİ OLMALIYIZ”

Başkan Yılmaz konuşmasında orman yangınları ve artış gösteren Covid 19 vakalarına ilişkin uyarılarda da bulunarak; “Temmuz ayında yaşadığımız sıkıntılar oldu. Emet Kürecik köyümüz de orman yangını yaşandı. Çok şükür 24 saat içerisinde yangın konturol altına alındı. Yangının söndürülmesinde emeği geçen bölge halkına ve tüm çalışanlara şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bundan sonra başka orman yangını yaşamayız. Gittiğimiz köylerde muhtarlarımızı ve vatandaşlarımızı uyarmalıyız. Ağustos ayı sonuna kadar ormanlarda üretim yapanların haricinde ormanlara giriş ve çıkışlar yasaklandı. Ayrıca İlimiz de ve yurt genelinde Covid-19 vakalarında gözle görülür derece de artışlar var. Kapalı alanlarda tedbir alabiliriz.  Maske kullanımına özen gösterebiliriz. Son olarak sizlere şunu söylemek istiyorum. Ticaret borsası bugünden itibaren çiftçimizden ürün almaya başladı üreticimize hayırlı uğurlu olsun.” İfadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından gündemdeki konuların görüşülüp karara bağlanmasının ardından Ağustos ayının ilk toplantısı sona erdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *