UYUŞTURUCUNUN ZARARLARI GEZİDE ANLATILACAK

568

Kütahya’nın büyük bir sorunu halini alan madde bağımlılığı ile mücadele için elini taşın altına koyan UMER 50 genci Çavdarhisar’a ve Dumlupınar’a götürüyor. Gençlerin algılarını kültürel değerleri tanıma ve yaşatmaya yönlendirmek hedefi taşıyan geziler için son başvuru tarihi yarın

Kütahya Belediyesi Uyuşturucu ile Mücadele Merkezi  (UMER) Kütahya’nın büyük bir sorunu halini alan madde bağımlılığı ile mücadele adına “Ey genç yakışıyor sana özgürlük” sloganıyla 14 Ağustos’ta  Çavdarhisar’a, 21 Ağustos’ta Dumlupınar’a gezi düzenliyor.

SON BAŞVURU YARIN

Uyuşturucu mücadele için bilgilendirmek çalışmaları yapan UMER gençlere kültürel değerlerini tanıtacak. 28 Temmuz’da 18-35 yaş herkes için başlayan  başvurular, yarın sona eriyor.

Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı UMER, madde bağımlılığına yönelik önleme koruma farkındalık ve bilinçlendirme ve danışmanlık hizmeti veriyor.

ALGILARI KÜLTÜREL DEĞERLERİ YAŞAMAYA ÇEKİLECEK

Önleme ve farkındalık oluşturma hedefiyle UMER,  bu sorunun önüne geçebilmek ve gençlerin boş zamanlarında madde kullanımına yönelmelerini önlemek için algılarını kültürel değerleri tanıma ve yaşatmaya yönlendirmek amacıyla 14 Ağustos’ta  Çavdarhisar’a, 21 Ağustos’ta Dumlupınar’a gezi düzenliyor. Gezi sırasında madde bağımlılığının zararları hakkında kısa kısa bilgi verilecek ve gençlere  boş zamanlarını nasıl değerlendirebilecekleri üzerine rehberlik yapılacak.

HEDEF BAŞLAMADAN ÖNLEMEK

UMER’den yapılan açıklamada salonlarda verilen bu eğitimin gençlere sıkıcı gelebilmesi için tarihi bir yerde alınan bilgilerin daha kalıcı olacağı vurgulandı. UMER denince akla bağımlı veya bağımlı aileleri gelmemesi gerektiği belirtilirken mücadelenin bağımlı henüz başlamadan önlemek amacı taşıdığına vurgu yapıldı.

50 genç ile sınırlı tutulacak gezilerde katılımcılar bilgisayar üzerinden otomatik çekiliş ile belirlenecek.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *