‘ŞEHRİN ANA ARTERİNİ TRAFİĞE KAPATIRSANIZ SORUNLAR ÇÖZÜLMEZ’

526

Devam eden birçok projenin son durumu hakkında bilgi veren Başkan Işık, Zafer meydanı projesi tamamlandıktan sonra Sevgi Yolu’nun trafiğe açılıp açılmamasına vatandaşın karar vereceğini belirtti. Işık, “Siz şehrin ana arterini trafiğe kapatırsanız trafik, ulaşım ve otopark sorununu çözemezsiniz” dedi

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık Zafer Meydanı çalışmalarını yerinde inceledi.

Çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirten Başkan Işık, 30 Ağustos’ta büyük zaferin yüzüncü yıl dönümünde burayı vatandaşların hizmetine açmak istediklerini vurgulayarak bugüne kadar göstermiş oldukları sabırdan dolayı tüm Kütahyalılara teşekkür etti.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ BİRLİKTE AÇACAK

Geçmişte bir alt geçit için iki, üç yıl harcanması sebebiyle vatandaşların endişe içinde olduğunu ifade eden Işık, “Resmen 1 Haziran, fiilen ise 7 Haziran’da buranın imalatı başladı, daha iki ay dolmadan 95000 m² uygulama alanının önemli bir kısmı tamamlandı. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın Kütahya’mızı ziyaretinde hizmete açılacak şekilde planlamalarımızı yaptık. Yoğun bir şekilde imalat çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi iki ay içerisinde bu noktaya gelinmesinden hemşehrilerimin oldukça memnun olduğunu görüyorum.” Dedi.

İHALE 22 AĞUSTOS’TA

Kültür merkezi ve kütüphane hakkında bilgi veren Başkan Işık ”22 Ağustos tarihinde kültür merkezi ve kütüphane projesinin açık ihalesi var. Hızlı bir şekilde projeyi başlatıp 2023 yılında Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında şehrimize hediye edeceğiz” dedi. 30 Ağustos İş Merkezinin ihalesinin tamamlandığını açıklayan Işık, “8 ay gibi kısa bir sürede işi bitirip Ulucami’nin önündeki eski iş merkezinde bulunan esnaflarımızı oraya taşıyacağız. Ulucami önünü de Cumhuriyetimizin kuruluşunun yüzüncü yılında altına otopark üstüne de yeşil alan olacak şekilde şehrimize kazandıracağız.” İfadelerini kullandı.

PAZAR YERİNİN KADERİNİ VATANDAŞ BELİRLEYECEK

Merkez cumartesi, çarşamba pazar yerinin yıkım işleminin tamamlandığını dile getiren Başkan Işık, kamuoyu yoklaması ile en kararı vermek için çalıştıklarını belirtti. Projemiz hazır olduğuna da dikkat çeken Işık, “Eğer pazar yerinin yapılması konusunda kamuoyunun da talebi o yönde gelirse ihaleye çıkacağız, değilse de alternatif bir pazar yeri projesi hazırlayıp burayı farklı bir şekilde değerlendireceğiz onu da milletimize soracağız.” İfadelerini kullandı.

2019 Yılının Temmuz ayında üç gün süren trafik şurasında gerektiğinde Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe açılması yönünde bir öneri olduğunu hatırlatan Işık şu ifadeleri kullandı: “Zafer meydanı projesi tamamlandıktan sonra vatandaşlarımıza soracağız. Zafer meydanından Ulucami’ ye doğrudan ulaşım için tek şeritli olarak trafiğe açalım mı yoksa eski halinde devam mı edelim şeklinde vatandaşımıza sunacağız. Oradan da alacağımız cevaba göre her iki alternatife uygun projelerimiz hazır. Buranın tek şeritli olarak trafiğe açılması yönünde kamuoyu talebi ağırlıklı olur ise hemen hızlı bir şekilde meydanın 2. Etabı olarak projemizi 2023 yılına yetiştirip onu da yüzüncü yılda şehrimize kazandırıp bu eserleri şehrimize bırakmak istiyoruz.

‘CEVABA GÖRE HIZLI BİR SÜREÇ BAŞLAR’

“Meydan açıldıktan sonra Cumhuriyet Caddesi’ndeki birçok vatandaşımızın vakit geçirdiği zamanın önemli bir bölümü buraya kayacak, Bekir Avlupınar Caddesi ve devamında yapacağımız Laleli Cami bölgesindeki trafiğe kapalı alanlara vatandaş kaydığında burasının olmazsa olmazı trafiğe açılması yönünde. Ben baştan beri fikrimi açık ve net söyledim. Siz şehrin ana arterini trafiğe kapatırsanız trafik, ulaşım ve otopark sorununu çözemezsiniz ama zamanı var her şeyin. Aradan geçen iki buçuk yıllık süre artık yavaş yavaş bunun ihtiyaç olduğunu gündeme getirdi. Vatandaşımız burayla ilgili düşüncesini dile getirdiğinde biz de hızlı bir şekilde imalat sürecini tamamlayıp burayı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *