KÜTAHYA SEMALARINDA İHA’LAR YARIŞACAK

533

Büyük Zafer’in 100’ncü Yılında Uluslararası Serbest Görev İHA yarışması Büyük Zafer’in 100’üncü yılında Zafer’in kazanıldığı Kütahya’da başlıyor.

DCIM\100MEDIA\DJI_0271.JPG

ZAFER HAVALİMANINDA HAZIRLIKLAR TAMAM

Kütahya Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları (İHA) Yarışmasına ev sahipliği yapacak. TEKNOFEST 2022 bünyesinde yer alan Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması’nın gerçekleştirileceği Türkiye’nin ilk ve tek bölgesel havalimanı Zafer Havalimanı’nda bütün hazırlıklar tamamlandı.

BİNLERCE GENÇ KÜTAHYA’DA

Büyük Zaferin 100’üncü yılında Kütahya’da gerçekleşen yarışmaya, toplam 440 takım ve yaklaşık 3bin 500 öğrenci başvuru yaptı. Bilimsel ve teknik kriterlere göre başarılı bulunan toplam 98 ulusal ve uluslararası takımın İHA’ları, bugün başlayacak yarışmalarda derece almak için Kütahya Zafer Havalimanı Yerleşkesi semalarında kıyasıya yarışacak.

ÖDÜLÜ CUMHURBAŞKANI VERECEK

14 Ağustos tarihinde sona erecek yarışmada derece alan takımlar, ödüllerini 30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Samsun’da düzenlenecek TEKNOFEST’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alacak.

BOL ŞANS DPÜ KARANDA!

TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışmasında DPÜ KARANDA İHA takımı da yarışacak, Takım kaptanı Melih Sevici, daha önce yaptığı açıklamada TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İnsansız Hava Araçları kategorisinde birinci olmak istediklerini vurgulamıştı.

Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması, öğrencileri geleceğin en yüksek potansiyele sahip stratejik gelişim alanlarından biri olan İHA alanında fikir ve proje geliştirmeye yönlendirmeyi hedefliyor. Öğrenciler, etkinlikte herhangi bir kategori ve görev tanımı olmaksızın hayal ve fikir dünyalarını geliştirerek farklı kanat yapılarına sahip İHA’lar ile her türlü bilimsel, teknolojik, yetenek ve becerinin kullanıldığı projeleri ile yarışacak.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *