YÜZDE 100 GERİ DÖNÜŞÜM İÇİN İLK ADIM

580

Geri dönüşüme yüzde 100 katkı sağlamak ve hem çalışanlarının hem de toplumdaki geri dönüşüm bilincini artırmak amacıyla harekete geçen Gürok Grubu EKOMAT Projesiyle GCA ve LAV tesislerinde camı geri dönüştürerek hammadde olarak kullanılmasını sağlayacak

Gürok Grubu EKOMAT Projesiyle Yüzde 100 Geri Dönüşüm Sağlayacak

Gürok Grubu, Türkiye’de bir ilk olan EKOMAT Projesi’nin yeni bir ayağını üretim tesislerinde hayata geçiriyor. Camın yüzde 100 geri dönüşümünü sağlayan EKOMAT makinelerini tesislerinde konumlandıran Gürok, üretimde yeni ham maddeye olan ihtiyacı azaltmayı hedefliyor.

Sürdürülebilirliği merkezine alarak faaliyetlerine devam eden Gürok Grubu, geri dönüşüme yüzde 100 katkı sağlamak ve hem çalışanlarının hem de toplumdaki geri dönüşüm bilincini artırmak amacıyla yeni yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda bünyesinde faaliyet gösteren GCA markasının finansörü olduğu EKOMAT projesini bir adım öteye taşıyan Grup, tesislerine kurduğu EKOMAT makineleriyle geri dönüşümü yaygınlaştırıyor.

EKOMAT’LAR İLE CAM ATIKLAR GERİ DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Pilot şehir olarak Yalova’da başlatılan EKOMAT projesi; BİRCAM Vakfı, GCA ve Park Cam birlikteliği ile Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Sürdürülebilirlik temasıyla, camın geri dönüşümünü gerçekleştirmek için kurgulanan projede, Yalova ve Çiftlikköy Belediyeleri sınırları içerisindeki 15 noktaya 30 adet EKOMAT makinesi konumlandırıldı.

EKOMAT projesini üretim tesislerine de entegre eden Gürok Grubu, cam geri dönüşümünü sağlayan EKOMAT makinesi satın alarak GCA ve LAV tesislerinde yüzde 100 geri dönüşüm için ilk adımı attı. Bu sayede tesislerinde camı geri dönüştürerek hammadde olarak kullanılmasını sağlayacak. Grup, önümüzdeki dönemde Antalya’da bulunan Ali Bey Hotels & Resorts tesislerinde de EKOMAT yatırımında bulunacak.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *