OKULLAR ZORLA BAĞIŞ ALAMAZ ‘HAKKINIZI ARAYIN’

647

Velilerden bazı okullarda zoraki olarak kayıt parası adı altında para istendiğini belirten TÜKONFED Genel Başkan Yardımcısı ve Tüketici Etik Değerler Federasyonu ve TÜSOYAD Genel Başkanı A. İhsan Nazlı, tüketicilere haklarını sonuna kadar aramalarını tavsiye etti

Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Tüketici Etik Değerler Federasyonu ve TÜSOYAD Genel Başkanı A. İhsan Nazlı; bir basın açıklamasında bulunarak “Kayıt paralarına hayır” dedi.

‘ŞİKAYETLER GELİYOR’

Okulların açılmasına sayılı günler kalırken okullara kayıt yaptıracak olan velilerden bazı okullarda zoraki olarak Kayıt parası adı altında para istenmekte olduğu ve dayatmalar sonucu para alındığına dair derneğe şikayetler geldiğini belirten A. İhsan Nazlı, “Okullara kayıt parası adı altında hiç bir ücretin alınmasının söz konusu olmadığı gibi, sadece okullara kayıt esnasında veliler ve öğrenciler isterlerse kendi rızaları doğrultusunda bağış adı altında para yardımında bulunabileceği, ancak bunun haricinde hiçbir okulun zorla bağış, adı altında para alması mümkün değildir.” Dedi.

‘BASKILARA İTİBAR ETMEYİN

Millî Eğitim Bakanı’nın aynı konuda açıklamalarda bulunup hiçbir okuldan kayıt parası adı altında ücret alınamayacağını belirttiğini hatırlatan Nazlı, “Velilerimizin ve tüketicilerimizin bu hususta baskı yapılması söz konusu olamayacağı gibi, zor kullanan okullar hakkında derneğimize bilgi verebilecekleri gibi, Milli Eğitim İl Müdürlüklerine  ve Bakanlığa da şikayetlerini dile getirebilecekleri gibi baskılara kesinlikle boyun eğmemeleri ve bu tür baskılara itibar etmeyin. Dedi.

Nazlı, bu tür baskıların gelmesi durumunda tüketicilere haklarını sonuna kadar aramalarını tavsiye etti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *