‘ZAFER OSB ACİLEN BÜYÜMELİ’

774

Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nde boş alan kalmadığını, acilen büyümesi gerektiğini belirten MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, genişleme alanı için Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den yardım talep ettiklerini ifade etti. Erbaş, orman köylülerinin kesim ücretlerinin artması gerektiğini de vurguladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nin genişlemesi hakkında Tarım Bakanlığı’ndan destek talep etti.

‘BOŞ ALAN KALMADI’

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölgesi’nde boş alan kalmadığını, acilen büyümesi gerektiğini belirtti.

Ahmet Erbaş, Altıntaş Zafer OSB’nin genişlemesi ve yeni alan açılması için Tarım Bakanlığı’na bağlı vahşi tarım alanı olarak geçen bölgeye Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan izin verilmesi gerektiğini ve bu izin için Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den yardım talep ettiklerini ifade etti.

‘ŞEHRİN GÖZBEBEĞİ İÇİN İZİN GEREKLİ’

Ahmet Erbaş açıklamasında; “ Şehrimizin lokomotifi olacak, gözbebeğimiz diye nitelendirdiğimiz Altıntaş Zafer Organize Sanayi Bölge’mizde değerli yatırımcılarımız tarafından gelen talepler doğrultusunda boş alan kalmamış, mevcut kapasitesi dolmuştur. OSB’mizde Tarım Bakanlığı’mıza bağlı vahşi tarım alanı dediğimiz bölge bulunmaktadır. Zafer Organize Sanayi Bölgemizin genişlemesi için Tarım ve Orman Bakanlığı’mızın bu bölgenin kullanımı için izni gerekmektedir. Sayın Bakanımız Vahit Kirişçi’den bu bölgenin kullanım hakkı için izin verilmesini talep ettik.” dedi.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye orman köylülerin taleplerini de iletti.

Daha önce orman köylülerinin kesim ücretlerinin arttırılması için meclis kürsüsünden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunan Ahmet Erbaş, bu çağrısından sonra, orman köylülerinin kesim ücretlerine yüzde 51 zam yapılmıştı.

2022 başlarında yapılan zammın şu an yeterli görülmediğini, kesim ücretlerinin tekrar arttırılmasını talep eden Ahmet Erbaş, “ Türkiye’de toplam 7.5 milyon orman köylüsü bulunmaktadır. Bildiğiniz üzere Kütahya’mızda 547 köyümüzün 527’si orman köyüdür. 

‘KESİM ÜCRETLERİ ARTMALI’

Cumhurbaşkanı’mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan orman köylülerimizin kesim ücretlerine 2022 yılı başlarında yüzde 51 zam yapıldığını açıklamış, yapılan bu zam köylülerimizi bir nebze rahatlatmıştı. Ancak kesim ücretlerine yapılan zam şu an yeterli görülmemektedir. Hal böyleyken yüzde 90’ı orman köyü olan şehrimizde orman köylülerimiz kesim ücretlerinde artış beklemektedir.

Orman köylülerimiz için kesim fiyatlarının artmasını Sayın Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan ile Tarım ve Orman Bakanı’mız Sayın Vahit Kirişçi’den talep ettik. “ açıklamasında bulundu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *