İKTİDAR TERSİNE ROBIN HOOD

385

Kütahya’nın göç alan bir şehirken şimdi gençlerin yurtdışına gitme yolları aradığını belirten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Yüksel, “Robin Hood önceden zenginden alır fakire verirdi. İktidar fakirden alıp zenginin faizini ödüyor” ifadelerini kullandı

‘KÜTAHYA’DA KAPILARI ÇALACAĞIZ’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Av. Ünzile Yüksel, “Gönül Alma Kapı Çalma” programı kapsamında Kütahya Gazeteciler Cemiyetini de ziyaret etti. Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Sağlam tarafından ağırlanan Av. Ünzile Yüksel, Kadın politikaları olarak her ilde kapıları çalarak ülkenin içinde bulunduğu derin yoksulluğu en çok hisseden annelerden dinleyeceklerini ifade etti.

‘ASGARİ ÜCRETİN TAMAMI VERİLMİYOR’

Sadece Kütahya’da değil ülkenin her yerinde ekonomi, sağlık, hukuk açısında dertlerin aynı olduğunu belirten Ünzile Yüksel, “Kütahya’daki işsizlik, derin yoksulluk, çiftçi şikâyetlerini İl Başkanımız Ali Soycan bana iletti.” dedi Artan asgari ücretin sigortasını, KDV’sini, stopajını yatıramayan işverenlerin Kütahya’da da işçi çıkarmaya başladığını ifade eden Yüksel, “Kütahya’ya geleceğimizi öğrenenler mail attı. Mailde taşeronda çalışan bir 4 yıllık fakülte mezununun asgari ücretinin hepsini alamadığından şikayet ediyor. Ben 4 bin 250’yi görmedim ki 5 bin 500 bana verilse.” Şeklinde konuştu.

‘KÜTAHYA ESKİDEN GÖÇ ALIRDI’

Kütahya’nın önceden göç aldığını şehirde çalışan çok sayıda Karadenizli bulunduğunu ifade eden Yüksel, “Şimdi yok çünkü iş imkânı yok. Şehir Kütahyalı’ya yetmiyor ki diğer bölgelerden göç alsın, gelenler olsun. Beni buradan arayan gençler yurtdışına gitmenin yollarını aradıklarını ifade etti.” dedi.

‘İYİ’LER BU İŞİ BAŞARIR’

Bol ülke kaynağına rağmen fakirliğin diz boyu olduğunu açıklayan Yüksel, “İktidar ilginç bir şey uyguluyor fark ettiniz mi? Robin Hood önceden zenginden alır fakire verirdi. İktidar fakirden alıp zenginin faizini ödüyor. Örneğin Kur korumalı mevduat: Dövizini boz bankaya yatır döviz artarsa farkını vereceğiz senin mevduatına da faizi vereceğim. Kimin parası halkın parası.” Dedi. Ekonominin kaynaklar emin ellerde olunca ve gelirler hazinede toplanınca düzeleceğini belirten Yüksel, Güçlü devlette iyi bir ekonomi politikasıyla “İyi”lerin bu işi başaracağını ifade etti.

İktidarın ne mutfaktan ne de marketten haberi olduğuna değinen Yüksel, “Kadın politikaları olarak her ilde kapıları çalıyoruz. Bugün Kütahya’ya Kütahyalıları dinlemeye geldik. Bizim amacımız oy istemek değil, onlar anlatacak biz dinleyeceğiz. Ülkeyi yönetecek olan sorunları bilmeli. Sarayda oturup halkı görmeden ülke yönetilmez “yokluk yok” demek için vicdanı karalamış olmak lazım. Bu mesele boş şiirlerle çözülmez. Biz siyaseti millet bizi çağırdığı için yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK ÜÇ SORUN

Kütahya’nın da sorunlarını bizzat birinci ağızdan evin kadınlarından dinleyeceklerini ifade eden Yüksel, “Gittiğimiz her yerde en büyük sorun ekonomi,  geçici sığınmacılar, genç işsizlik. Kütahya’da aynı sıkıntılar yaşanıyor. İl başkanımızdan aldığımız özellikle genç işsizliğinin büyüdüğü yönünde Esnafın çok dertli olduğu, kredileri ödenmeyen çiftçinin zor durumda olduğunu da biliyoruz.” Dedi. 

Ülke daha önce de ekonomik krizler yaşasa da daha önce paranın bu kadar hiç olduğu bir dönem yaşanmadığını belirten Yüksel, Ülkede milyonlarca sığınmacının bulunması insanları rahatsız ediyor. Ancak iktidar sığınmacıları ne yapacaksınız diye muhalefete soruyorlar. Siz Suriye sınırlarındaki mayınları organik tarım yapılacak diye temizlediniz. Ülkelerine bayramlaşmaya gelen insanlar niye bu ülkeye geliyor? Bir insan hakları trajedisi yaşanıyor ama bu trajediyi yaratanlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil ki. Muhatap devletlerle bir araya gelerek milli bir dış politika ile bu sorun çözülür. Ancak Ülkenin aile bakanı gidecek diyor Cumhurbaşkanı hiçbir yere gitmeyecekler diyor. Bize sığınan Türk’ün töresindedir. Ancak bu sığınmacıların sonsuza kadar bizim topraklarımızda yaşayacak anlamına gelmemeli” ifadelerini kullandı. 

‘SORULARI KORUMAKLA MÜKELLEFSİNİZ’

Geçtiğimiz hafta KPSS soruları hakkındaki sızıntı iddialarına da değinen Yüksel, “Senin iktidarında soru çalınacak. Sen suçu muhalefete atacaksın. Soru çalınması yeni değil ki 2010’da da çalındı. Kim çaldı? FETÖ çaldı bugün kim çaldı? Demek ki siz aynı geleneği devam ettiriyorsunuz. 1 milyon 600 bin Milyonlarca gencin umutlarını hayallerini kimse çalamaz. Siz bu soruları korumakla mükellef değil misiniz?” sorularını yöneltti.

Her bölge için kalkınma planı oluşturduklarını ifade eden Yüksel, Kütahya için de planlarının hazır olduğunu belirterek Kütahya’dan iktidara şöyle seslendi: “Kütahya’yı da görsünler halkı görsünler. Gelsinler işsizlik var mıymış yok muymuş Kütahya’da görsünler. Ekonomik kriz Kütahya’yı vurmuş mu burada görsünler.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *