BENİ SEÇİM DEĞİL GEÇİM GERDİ 

528

 Malum gelecek yıl seçim var. Şimdiden dert edinir olduk. Allah kimseye geçim derdiyle seçim derdi vermesin. Hakikaten ikisi de zor. Çoğunluk geçim derdinden mustarip iken azınlığın öyle bir derdi yok. Mevsimden dolayı geçim derdi biraz iyileşse de seçim derdi bitecek gibi değil. Cumhurbaşkanı adayları meydana çıkınca dahada artacaktır. Cumhuriyete dalya diyeceğimiz 2023 yılı ülkemiz için çok önemli. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılına denk gelen seçimler yaklaşırken 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayı henüz belli değil. Muhalefet bu belirsizliğini ve beceriksizliğini örtmek için yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle hep iktidarı eleştiriyor. Ben, eleştirmelerini eleştirmiyorum o onların demokratik hakkıdır. İtirazım ortaya halkı ikna edecek somut bir şey koyamıyor olmaları. Kamuoyu zamlardan yakınırken onlar sadra şifa bir şey söylemiyor devlet sırrı gibi saklıyor. Bu ketumlukları devam ededursun meraklıları millet ittifakının adayını merak ediyor. Cumhur ittifakının adayı Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olurken, muhalefet cenahında ittifak sağlanamadığı için millet ittifakının adayı bir türlü açıklanmıyor. 

 Kuraklığın, pandeminin ve Rusya-Ukrayna savaşının açtığı iktisadi sorunlar küresel bir hâl aldığı için doğal olarak bizde etkileniyoruz. Bunlar bilinmesine, görünmesine rağmen aynı şeyleri tekrarlamak, bunlarla iktidarı yıpratmaya çalışmak muhalefete bir şey kazandırmıyor. Eğer kazandırsaydı sabah akşam, gece gündüz her vasatta iktidarı tenkit eden ana muhalefet partisi CHP iktidar, genel Başkan Sayın Kılıçtaroğlu, cumhurbaşkanı olurdu. ” Görünen köy kılavuz istemez” diyen atalarımızın bu sözüne kulak tıkayan muhalefet 20 yıldır yılmadan usanmadan yalan yanlış demeden hep tenkit ediyor, kendilerine bir şey kazandırmayan bu kısır alışkanlığını bir türlü terk etmiyor. Yapıcı, kucaklayıcı bir muhalefet yapmadıkları takdirde değişen bir şey olmayacak.

 Bunu basına yansıyan anketlerden de görüyoruz zaten. İşte MetroPOLL’un  Araştırması. Geçen ay 28 ilde ” Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” diye sorulmuş. Ankete göre kararsızlar dağıtıldığında AK Parti yüzde 33,8 ile ilk sırada yer alırken onu yüzde 25 ile CHP ikinci sırada takip ediyor. İyi parti yüzde 14,5 ile üçüncü sırada yer alırken HDP 11.2 ile dördüncü olmuş. MHP yüzde 6 oranında oy alırken, onu yüzde 2,8 ile DEVA Partisi ve yüzde 2 ile Zafer Partisi izliyor. Saadet Partisi 1.7 oy alacağını açıklanırken Yeniden Refah Partisine ise 1,1 oy verileceği belirtiliyor. İktidar vatandaşı daha üzmeden radikal kararlar alır israfı durdurur piyasaları rahatlatırsa AK Parti’nin oyu artacağı belirtiliyor. Çünkü halk yaşadığı bu ekonomik sıkıntıyı yine Erdoğan’ın çözeceğine inanıyor.

 Birileri dünyayı karıştırırken, devletleri kapıştırırken, Yunanistan’ı kışkırtırken, ülkemiz savunma sanayinde adından söz ettirirken biz ülke olarak çok dikkat etmeliyiz. Yerli ve milli yönetimden rahatsız olan emperyalistlerin, globalistlerin ve hainlerin ekmeğine yağ sürmemeli onları sevindirmemeliyiz. Böyle kritik dönemlerde ihtilaf değil ittihat gerekiyor. Sıkıntılarımız var mı evet var. Vatandaşın sıkıntılarını çözme hususta deneyimli olan AK Parti iktidarının bunu da çözeceğine inanıyorum. Bugün vatandaşı ezen pahalılık çarkları durdurulunca, sıkıntılardan kurtulup zorlukları atlatıp esenliğe çıkınca bugün Erdoğan’a, oy veririm ama AK partiye vermem diyenler yarın bu düşüncesinden vazgeçerek yuvaya döneceklerdir. Anlayacağınız seçimlere kadar bizleri çok şey bekliyor. Türkiye’nin yeniden şahlanması, dünyada barışı sağlaması, daha güçlü olması, saygı ve sevginin egemen olması dileğiyle sağlıcakla kalın bizimle kalın değerli GAZETE KIRKÜÇ okurları. 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *