1 MİLYONLUK YATIRIM, 743 KİŞİYE İSTİHDAM

676

Haziran ayında düzenlenen yatırım teşvik belgeleriyle Kütahya’ya 1 Milyon 148 bin TL yatırım yapılmasını öngören ZAFER, teşvik belgeleri incelendiğinde Kütahya’ya 743 kişiyi istihdam edecek iş kapısı açacağını müjdelendi

Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) TR33 Bölgesinde Haziran ayında düzenlenen teşvik belgeleri sayıları ve tamamlama vizesi yapılan teşvik belgesi sayılarını kamuoyuna duyurdu.

16 TEŞVİK BELGESİ DÜZENLEDİ

Ekonomi başta olmak üzere eğitimden turizme kadar birçok alanda sağladığı hibe destekleri ile Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinin yer aldığı TR33 Bölgesi’nde kalkınması için mücadele eden ZAFER, Haziran ayında Kütahya’da 16 teşvik belgesi düzenledi.

Yerli sermaye ile düzenlenen belgelerle 1 Milyon 148 Bin TL Öngörülen Sabit Yatırım Tutarıyla 743 kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

TR33 bölgesinde toplam belge sayısı ile 70’i buldu. 3 milyona yaklaşan sabitim yatırım tutarıyla bölgede Bin 629 kişi istihdam edilecek. Bölgede 22’si yerli 2’si yabancı sermaye ile Manisa zirvedeyken; Manisa’yı Afyonkarahisar takip etti. Uşak’ta düzenlenen belge sayısı 10 olarak açıklandı.

2 MİLYONLUK GERÇEKLEŞEN SABİT YATIRIM TUTARI

Haziran ayında TR33 Bölgesinde bulunan Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinde 17 Yatırım Tamamlama Vizesi yapıldı. Gerçekleşen yatırım tutarı 62 milyon TL iken söz konusu yatırım kapsamında 101 kişi istihdam edildi. Kütahya Tamamlama Vizesi Yapılan 1 Teşvik Belgesi ile 2 milyon TL gerçekleşen sabit yatırım tutarı aldı. Bu sayede gerçekleşen istihdam ise 14’ü buldu. Kütahya bölgenin bu alandaki en zayıf ili oldu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *