KÜTAHYA’NIN SAHİPLİĞİNE BAKAN VARANK’TAN TAM NOT

619

Büyük Zafer’in 100’üncü yılında TEKNOFEST 2022’nin bir ayağını mutlaka Kütahya’da gerçekleştirmeyi istediklerini belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Uluslararası Serbest Görev İHA yarışmasında gökyüzünün fatihlerini en güzel şekilde ağırlayan Kütahya’ya çok teşekkür etti

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEKNOFEST 2022 Serbest Görev İHA Yarışmalarını takip etmek için Kütahya’ya geldi.

‘BİR AYAĞI KÜTAHYA’DA OLSUN İSTEDİK’

TEKNOFEST’in 2022 yılında Karadeniz’de yapıldığını belirten Bakan Varank, “Biliyorsunuz  bu sene Büyük Zafer’in 100’üncü yılı onun için mutlaka yarışmalarımızın bir ayağını Kütahya’da gerçekleştirilelim dedik. Alana girdiğim andan itibaren coşkuya eşlik ettim. Öğrencilerimiz heyecanlı, Kütahyalılar heyecanlı, misafirler heyecanlı.” Dedi. Yarının Türkiye’sini Uluslararası Serbest Görev İHA yarışmasında yarışan TEKNOFEST gençliğinin inşa edeceğini belirten Varank, “Biz buna yürekten inanıyoruz. Türkiye tam bağımsız, kendi teknolojisini üretebilen ,dünyanın en başarılı 10 ekonomisinden bir olma yolunda bu gençler sayesinde ilerleyecek.” Şeklinde konuştu.

‘TEKNOFEST GENÇLİĞİ EN GÜZEL ŞEKİLDE AĞIRLANDI’

Yarışmalara eşlik etmekten, yardımcı olmaktan gurur duyduklarını dile getiren Bakan Varank şu ifadeleri kullandı: “Şehirlerimizin bu yarışmalara en güzel şekilde ev sahipliği yapmasından gurur duyuyoruz. Ben burada Kütahyalı hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Şehrimizin ileri gelenlerine çok teşekkür ediyorum burada bizi en güzel şekilde ağırlıyorlar.”

TUTUŞTURDUĞUMUZ ATEŞ TÜRKİYE’Yİ SARDI

Dünyanın farklı ülkelerinden Kütahya’ya gelerek Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışmasında ter döken gençlere Zafer Havalimanı’ndan seslenen Bakan Varank, “2018 yılında yola çıktığımızda sadece 14 kategoride, 5 bin takım, 20 bin yarışmacının yarıştığı bir TEKNOFEST vardı. O gün tutuşturduğumuz ateşin tüm Türkiye’yi saracağını biliyorduk. İşte bugün geldiğimiz noktada TEKNOFEST yarışmalarına 40 farklı kategoride 15 binden 150binden fazla takım 600 bin yarışmacı katılıyor.” Dedi. En önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna inandıklarını ifade eden Bakan Varank, ortaokuldan, liseden, üniversiteden gençleri geleceğin en başarılı bilim insanları, mühendisleri, teknisyenleri yapmak üzere bu yarışmaları düzenlediklerini belirtti.

‘KESENİN AĞZINI GENÇLER İÇİN AÇIYORUZ’

Gençlerin geleceğin trendlerini öğrenmesini, gelecekte hangi alanda potansiyel varsa o alanlara yönelmelerini, teknolojiye ilgi duymalarını hedeflediklerini belirten Bakan Varank, “Genç kardeşlerimizi buraya davet ederken onlara teknik destek veriyoruz. Bu alandaki en ileri şirketlerle bir araya getiriyoruz. Teknik personeller, danışmanlar onlara yardımcı oluyor. Bu kardeşlerimi getiriyoruz burada ağırlıyoruz. Yarışmalarda yarışırken onlara teknik ve maddi destek veriyoruz. Bunun bir masrafı var. Bu masrafları gerek Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, gerek TÜBİTAK, gerek sponsor firmalar karşılıyor. Ama bakıyorsunuz birleri ısrarla “TEKNOFEST yarışmalarına destek olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kesesinin ağzını damat için açtı”, “Damadın TEKNOFEST’i için bakanlık kesenin ağzını açtı.” Manşetleri atıyor. Biz bu anlayışı kabullenemiyoruz. İşte burada gençlerimiz var biz bütün yatırımı gençler için yapıyoruz. Kesenin ağzını açıyorsak bu gençler için açıyoruz. Biz moralimizi bozmayacağız ama bu işleri yapanlara da cevap vereceğiz.” İfadelerini kullandı.  

Türkiye’nin yarınlarını TEKNOFEST kuşağının inşa edeceğini dile getiren Varank, “Buraya Türkiye’nin 4 bir yanından 440 takım, 2bin’e yakın yarışmacımız burada katılıyor. İnanıyoruz ki biz bu ateşi harlarsak seneye 2 bin değil 4, 6, 10 bin yarışmacı gelir ve o gençler Türkiye’de en iyi işlere imza atar.” Şeklinde konuştu. Bakank Varank, “Kütahyamıza bu güzel ev sahipliği için çok teşekkür ediyorum.” Diyerek sözlerine son verdi.

YARIN SONA ERECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuşmasının ardından Serbest Görev İHA Yarışmasına katılan gençlerin stantlarını gezdi, gençlerden bildi aldı. Kütahya’nın ev sahipliğinde gerçekleşen TEKNOFEST Uluslararası Serbest Görev İHA yarışmaları, yarın sona erecek.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *