100’ÜNCÜ YILA ÖZEL SEZON

621

Amatör kümede 2022-2023 Futbol Sezonu Fikstür Çekimleri yapıldı. Büyük Zafer’in 100. yılı sebebiyle bu sezonun “Şehit Sancaktar Mehmetçik Sezonu” olacağı ifade edildi

2022-2023 Futbol Sezonu Fikstür çekimleri ve tertip komiteleri belirlendi. Toplantıya Kütahya Valisi Ali Çelik, Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, İlçe Başkanı İsmail Çağlar Bayırcı, CHP İl başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, ASKF başkanı Murat Cengiz, Spor taban birlik başkan ve yöneticileri, kulüp yöneticileri ve misafirler katıldı. Açılış konuşmasını Murat Cengiz yaparken, protokol üyeleri de birer konuşma yaptı. AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, amatöre desteklerin 500 binden 1 milyona artırılmasını talep ederek kulüp yöneticilerinden büyük alkış aldı. Kütahya Valisi Ali Çelik’te yine kulüp yöneticilerin alkışları ile kürsüye çıktı. Büyük Zafer’in 100. yılı sebebiyle sezonun Şehit Sancaktar Mehmetçik’e adandığını söyleyen Vali Ali Çelik istişareler sonucu alınan karardan duyduğu memnuniyeti belirterek, “Büyük Zafer’imizin 100. yılına, Şehit Sancaktar Mehmetçik adına yakışır bir sezon olmasını diliyorum” dedi. Sporda dönüşüm ve altyapının güçlendirilmesiyle son dönemde büyük kazanımlar elde edildiğini belirten Vali Ali Çelik, “Gençlerimize imkan sunulup alan açıldığı zaman başarabileceğine hep birlikte şahit oluyoruz. Yüzmeden atletizme, haltere kadar birçok farklı alanda ciddi dereceler elde ettik. Bunlar ülkemiz açısından çok memnuniyet verici” dedi. Vali Çelik, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Sporun temel amacı gençlerimizin hem zihinsel hem bedensel sağlıklı bir koordinasyon yeteneği kazanması ve onun üzerinden bir ahlak disiplini öğrenmesi. Sporun hiçbir yönünde kavganın, şiddetin, küfrün yeri yok. Sporun gerçek meselesinin ne olduğunu, kazanabilmek için çalışmak, mücadele etmek, güç kazanmak ve disiplin gerektiği duygusunu hep beraber öğretebiliriz. Bunun başlangıç noktasının da amatör spor kulüpleri olduğunu düşünüyorum. Bunu yapabiliriz, buradan başlayabiliriz, başlamışız da zaten. Bu Kütahya açısından çok değerli. Bu anlamda sizlerin desteğinize çok ihtiyaç duyduğumuzu belirtmek isterim” diye konuştu. Toplantıda Vali Ali Çelik, Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, İl Genel Meclis Başkanı Musa Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, CHP il başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, AK Parti Merkez İlçe başkanı  İsmail Çağlar Bayırcı’ya teşekkür plaketi takdim edildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *