BAŞKA KİMSENİN CANI YANMASIN

597

Zafer Meydanı inşaat alanında meydan zeminindeki boşluğa takılıp düşen yaşlı kadın yaralandı. Alandaki çalışmaların yaya ve trafik akışı engellenmeden hızla devam etmesi takdir toplarken bu tür kazaların yaşanmaması adına da önlem alınması istendi.

İNŞAAT YAYA TRAFİĞİ İLE İÇ İÇE

Haziran ayında başlanan ve 29 Ağustosta açılışı yapılacak olan Zafer Meydanı projesi hızla ilerliyor. Vatandaşın mağdur olmaması ve şehrin merkezinde trafiğin aksamaması için inşaat çalışmaları yaya ve trafik akışı engellenmeyecek şekilde yapılıyor ancak hızla süren inşaat alanının vatandaşın gündelik hayatı ile bu kadar iç içe olması başka sorunları doğuruyor.

YAŞLI KADIN YARALANDI

Eski Belediye Binası önünde inşaat alanında yapımı devam eden zemine takılıp düşen yaşlı bir kadın yaralandı. Yaşlı kadının yardımına çevredekiler yetişti. Yüzüstü yere düştüğü belirtilen kadının burunun kanadığı, yüzünde vücudunda yaralar olduğu görüldü. Yaşanan olay, alandaki çalışmalar için farklı tedbirlerin alınması gerektiğini hatırlattı.

FARKLI ÖNLEMLER NELER OLABİLİR?

Ambulansla Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralının sağlık durumu iyi. Olayı gören vatandaşlar, Zafer Meydanı’ndaki hızla ilerleyen çalışmaları takdir etseler de yetkililerden farklı önlemler de istedi. Çalışmaları devam eden zemindeki boşlukların sadece bir ip ile vatandaşın yürüdüğü yoldan ayrıldığını ifade eden vatandaşlar “İnşaat yine aynı hızla devam etsin ama yaya geçişi için her an bir inşaat engeli çıkmayacak bir patika kurulabilir. Yine araçlar geçerken ayni zamanda çalışma oluyor. Buda tehlikeyi beraberinde getiriyor. Başka kimsenin canı yanmasın” ifadelerini kullandılar. FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *