GÖZÜNÜ AVRUPA ŞAMPİYONASINA DİKTİ

475

KENDİ BRANŞINDA KÜTAHYA TARİHİNİN EN İYİSİ

Kütahya’nın şu ana kadar yetiştirdiği en üst düzey Gülle Atma sporcusu Melih Gökalp, önümüzdeki yıl Finlandiya’da U 23 Avrupa Şampiyonası’nda madalyaya gözünü dikti. Gökalp, Kütahya’da sporcu olmanın yaşattıklarına da değindi

Kütahya’nın kendi branşında yetiştirdiği en üst düzey sporculardan biri olan atletizm sporcusu Melih Gökalp, GAZETE KIRKÜÇ’e hedeflerini anlattı.

YENİ BAŞARILARA GÖZÜNÜ DİKTİ

20 yaşında Kütahya Gediz doğumlu DPÜ Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği 3. Sınıf öğrencisi Melih Gökalp, 11 yıldır aktif olarak spor yaptığını belirtti.  Gökalp, Gülle Atma branşında kazandığı başarılara değinerek “Türkiye şampiyonluklarım var, Balkan ikincisi oldum. Avrupa Şampiyonası’nda iki, dünya şampiyonasında bir kez yarıştım. Finalde dokuzuncu olarak Dünya Şampiyonasını tamamladım” dedi.  Önümüzdeki yıl Finlandiya’da U 23 Avrupa Şampiyonası olduğunu dile getiren Gökalp, hedefinin orada finale çıkıp madalya almak olduğunu vurguladı.

Spora nasıl başladığından da bahseden Melih Gökalp, “Ben küçükken kiloluydum zayıflamam için ailem beni spor salonuna götürdü orada antrenörüm Kenan Özcan’la tanıştım. Önce jimnastikle başladım sonra atletizmle tanıştım. 2 yıldan sonra da branşıma karar verdik.” dedi.

YOĞUN ANTRENMANLAR

Atletizmin “atlamalar, atmalar ve koşular” olarak içinde çok fazla spor dalı barındırdığına değinen Gökalp, “Ben atmalarda gülle atıcıyım. Yaş gruplarına göre değişen kilolarda atış yapılıyor. Ben 20 yaş üstü kategoride 7 kg 260 gram atıyorum” dedi. Bir gününü anlatan Gökalp, “Günde çift antrenman yapıyoruz. 8 buçukta kalkıyorum. 10’daki antrenman için kahvaltımı yapıyorum. 12 buçuk’ta antrenman bitiyor. Öğle yemeği yiyor 5’deki antrenman için dinleniyorum. İkinci antrenman 8’e kadar sürüyor daha sonra tekrar dinleniyorum. Aslında sporla dolu geçiyor gün. Uyku düzeni ve beslenmeye de çok dikkat ediyoruz” ifadelerini kullandı.

‘FUTBOLCUYUM SANIYORLAR’

Yurtdışı şampiyonalarında Türkiye’yi temsil etmenin büyük bir gurur yaşattığını ifade eden Gökalp, “Ülkenizi yurtdışında temsil etmek, diğer ülkelerle yarışmak çok gurur verici bir his. Çok emek harcadık devam ediyoruz inşallah emeklerimizi alırız.” Dedi. Kütahya’da sporcu olmaya dair hislerini de paylaşan Gökalp, sporcu olduğunu ilk söylediğinde insanların önce futbolcu olduğunu sandığını dile getirdi. Gökalp, “Halbuki Kütahya’da futbol dışında da bir sürü branşta türlü başarılar alınıyor” dedi.  

‘ÇOK BÜYÜK BİR GURUR’

Gökalp’in Antrenörü Kenan Özcan ise; “Atletizm  ekibimizde çok sayıda üst düzey sporcu var. Melih elit düzeyde sporcularımızdan. Sporcunuzun Türk Bayrağı ile madalya almasından daha güzel bir duygu yok. Keşke imkan olsa o hissi herkese yaşatabilsek. O çok büyük bir his.” Dedi. Melih Gökalp’in Kütahya tarihi boyunca bu branşı bu düzeyde yapan ilk sporcu olduğunu açıklayan Özcan, “Kütahya’da üst düzey gülle atmacı hiç olmamış. İlki Melih oldu ama amacımız sonraki sporculara örnek olmak. İnşallah devamı gelir” dedi. İki üç haftalık bir kamp dönemine gireceklerini ifade eden Özcan, mesleğinin sonuna kadar ülkeye hizmet etmek istediğini belirtti.   

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *