KÜTAHYA’YI SEÇEN ÖĞRENCİYE MÜJDE

474

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla üniversite öğrencilerinin barınma sorunu için elini taşın altına koyan Kütahya Belediyesi ihtiyaç sahibi ve başarılı üniversite öğrencilerine öğrenci evi, yurt yardımı yapacak. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerin de eğitim gören çocuklarına destek verilecek


2022-2023 Eğitim Öğretim Yılının başlamasına sayılı günler kala Kütahya Belediyesi dört kategoride eğitim yardımlarını açıkladı.
Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla öğrencilerin geçen sene yaşadığı barınma sorununu yeniden yaşayıp yaşamayacağı gündeme gelmişken Kütahya Belediyesi ihtiyaç sahibi ve başarılı üniversite öğrencilerine Öğrenci Evi (Yurt) Yardımı yapılacağını açıkladı.
22.08.2022 tarihinde başlayacak, 23.09.2022 tarihinde sona erecek müracaatlar; Kütahya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne yapılacak.
EĞİTİME TAM TEKMİL DESTEK PAKETİ
Kütahya Belediyesi’nin açıkladığı eğitime destek paketi, sadece üniversite öğrencileriyle de sınırlı değil; yeni eğitim öğretim yılında İhtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaöğretim sınıflarında eğitim gören çocuklarına da eğitim destek yardımı yapılacak. 22.08.2022 tarihinde başlayacak, 09.09.2022 tarihinde sona erecek müracaatlar; Kütahya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne yapılacak.


Kütahya Belediyesi, 36-60 aylık arası çocuklar için kreş yardımında da bulunacak 22.08.2022 tarihinde başlayacak, 31.08.2022 tarihinde sona erecek müracaatlar; Kütahya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne yapılacak.


İlk ve orta öğretim öğrencilerini kapsayan şehir içi ulaşım yardımı planını da açıklayan Kütahya Belediyesi İhtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaöğretim sınıflarında eğitim gören çocukları için ulaşım desteği talebini 09.09.2022 tarihinde kadar Kütahya Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bildirmelerini istedi.
ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *