ZAFER’İN COŞKUSU ESKİŞEHİR SOKAKLARINDA

446

Büyük Zafer’in 100. yıl kutlamaları kapsamında sokak sanatçıları tarafından yapılan canlı heykel performansı, İstanbul ve Ankara’nın ardından Eskişehir’e taşındı. Eskişehirliler Odun Pazarı Evleri, Doktorlar Caddesi ve Espark AVM’de düzenlenen gösteriyi büyük bir ilgiyle izledi.

Kütahya Valiliği, himayesinde yürütülen Büyük Zafer’in 100. yıl kutlamaları kapsamında Zafer coşkusunu sokak sanatçılarının canlı heykel performansıyla yaşatıyor.

Kütahya Valiliği Büyük Zafer’in ruhunu Eskişehir’de yaşattı. Büyük Zafer’in destanlaşan kahramanları Şehit Sancaktar Mehmetçik, Yüzbaşı Şekip Efendi, Sakatların İsmail, Kara Ali Çavuş ve oğlu Onbaşı Mehmed, canlı heykel gösterisiyle tanıtıldı.

ESKİŞEHİRLİLERDEN BÜYÜK İLGİ

Odun Pazarı Evleri, Doktorlar Caddesi ve Espark AVM’de düzenlenen gösteri esnasında vatandaşlara 100. yıla özel basılan “Dumlupınar 100. Yıl Gazetesi” dağıtıldı. Büyük Zafer’in sokak sanatıyla anlatıldığı, vatan ve bayrak vurgusu yapılan gösteri Eskişehirli vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.7’den 77’ye alanı dolduran vatandaşlar canlı heykellerle bol bol fotoğraf çektirip, anı ölümsüzleştirdi.

Büyük Zafer’in 100. yıl coşkusunu ülke genelinde yaşatmak için etkinliklerin tüm yıla yayıldığını kaydeden Vali Ali Çelik, “Büyük Zafer’in 100. yıl coşkusu İstanbul ve Ankara’nın ardından Eskişehir’de yaşandı. Kurtuluş Savaşı kahramanlarının canlı heykel performansıyla tanıtıldığı gösteri Eskişehir’de de büyük ilgi gördü. ” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *