ÇAĞIN EN BÜYÜK SORUNU: AKTİVİTE AZLIĞI

459

Çocukların sağlıklı büyüme ve gelişmesinde sporun sağladığı katkıya dikkat çeken Kütahya Orman Bölge Müdürü Birol Dündar, çağımızın en önemli sorunlarından biri fiziksel aktivite azlığı olduğunu belirtti. Dündar, yaz dönemi etkinliklerini uzun süre tablet, televizyon ve bilgisayar karşısında zaman geçiren çocuklar için düzenlediklerini açıkladı

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından sosyal faaliyetler kapsamında kurum çalışanları ve kurum çocuklarına yönelik olarak yaz dönemi etkinlikleri devam ediyor.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü yerleşkesi içinde Salı ve Perşembe günleri 10 yaş altı çocuklar ve büyükler olmak üzere iki grup halinde düzenlenen okçuluk ve tenis kurslarına ilgi yoğun. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ücretsiz olarak görevlendirilen uzman eğitmenler eşliğinde verilen kurslarda kurum çalışanları ve çocukları hem spor yapıyor hem de eğleniyor.

‘GELİŞİMDE SPORUN KATKISI BÜYÜK’

Kütahya Orman Bölge Müdürü Birol Dündar düzenledikleri spor etkinliklerinin memnuniyetle karşılandığını belirterek; “Çocuklarımızın sağlıklı büyüme ve gelişmesinde spor çok önemli bir katkı sağlıyor. Sadece fiziksel anlamda değil, aynı zamanda ruhsal ve sosyal gelişimlerinde de spor, önemli rol oynamakta. Çağımızın en önemli sorunlarından biri fiziksel aktivite azlığı. Uzun süre tablet, televizyon ve bilgisayar karşısında zaman geçiren, spordan uzak duran çocuklarımızı düşünerek bu şekilde kurslar ayarladık. Aynı zamanda kurum personelimizin de katılımı bizler için önemliydi. İş stresinden biraz olsun uzaklaşmalarını ve kendilerine vakit ayırabilmelerini istedik ve sağladık. Biz istiyoruz ki, spor her daim hayatımızda olsun. Bu yüzden; talep edilen her türlü faydalı olacak etkinliğe açığız” şeklinde konuştu.

KURSLARA İLGİ YOĞUN

Bölge Müdürü Dündar aynı zamanda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen  ”Yüzme Bilmeyen Kalmasın” projesi çerçevesinde de kurum çalışanları ve çocuklarına yönelik olarak ücretsiz yüzme kursu verildiğini, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait yarı olimpik yüzme havuzunda gerçekleşen kurslara katılımın güzel olduğunu dile getirdi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *