‘ORİJİNALE BİZ DÖNDÜRDÜK’

572

Vazonun son mozaiğini yerleştiren Başkan Işık, “Bu güne kadar 4 kez değişmiş ve orijinalliğinden hiçbir şey kalmamış vazoyu, 1971 yılındaki orijinal haline döndürmek bize nasip oldu” dedi.

29 ağustosta açılışı yapılacak olan Zafer Meyanı ile birlikte Kütahya’nın simgesi olan vazonun mozaik kaplama işlemi, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık son parçayı yerine yerleştirmesi ile tamamlandı.

SON DOKUNUŞ BAŞKAN IŞIK’TAN

Başkan Işık; “Elimde bulunan son parça ile bugün kaplama işlemi bitecek. 20 Ağustos 2022 vazomuzun imalatının tamamlandığı gün olarak kayıtlara geçsin. Havuz ve çevresindeki imalatlarda 29 Ağustosa kadar tamamlanıp inşallah 30 Ağustos Zafer Bayramı’mıza, Büyük Zaferin yüzüncü yılına bu meydanımızı yetiştirmiş olacağız” dedi.

Vazonun orijinal hali ile 1971 yılında şehre kazandırılan vazo olduğunu, üzerindeki desen, üzerindeki kaplama ve içindeki beton bloğun restore edilip orijinali ile aynı olacak şekilde yeniden şehre kazandırıldığını belirten Işık, “Birçok hemşehrimiz ‘meydan büyüdü vazo da büyük olsaydı’ dedi. Bazıları orijinaline sadık kalınması gerektiğini söyledi. Bu şehrin önde gelen, bu alanda isim yapmış tüm sanatçılarının, ustalarının ortak görüşü olarak vazomuzun orijinal boyutunun korunarak ve orijinal desenin bulunarak yenilenmesi kararı çıktı. O karar doğrultusunda biz gerekli uygulamayı yaptık. Ve 1971 yılında bu vazoyu yapan, üzerindeki deseni çizen, işçiliğine emek veren her büyüğümüzü yad ediyorum. Vazomuz ilk haliyle orijinal vazo olup, tarihi değeri olan bir vazodur. Bu güne kadar 4 kez değişmiş ve orijinalliğinden hiçbir şey kalmamış vazoyu, 1971 yılındaki orijinal haline döndürmek bize nasip oldu” dedi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *