‘EMİN ADIMLARLA İKTİDARA YÜRÜYORUZ’

823

İYİ Parti’nin Kütahya’da oylarını hızla artırdığını ifade eden İl Başkanı Ali Soycan, Hemşerilerinin teveccühü ile iktidara emin adımlarla yürüdüklerini vurguladı.

‘OYUMUZ İKİ KATINDAN FAZLA ARTTI’

İyi Parti Kütahya İl Başkanı Ali Soycan Sevgi Yolu’nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Kılınçarslan ve partililer de katıldı. Yıl başından Kütahya Merkez’de iki oylarının iki katından fazla arttığını ifade eden Ali Soycan, “En son anketler 10,6 olarak aldığımız oy sayımız temmuz ayı itibariyle 22,3’e çıkmış durumda. Süratle sonuca doğru gidiyoruz. Halkın teveccühünden çok mutluyuz. Her yerde insanlarımız hemşerilerimiz bizi çeviriyor biz de üye olmak istiyoruz diyorlar. Gittiğimiz düğünlerde törenlerde, ziyaretlerimizde esnaf dükkânında sanayi de insanlar kendileri gelip üye olmak istiyorlar.” İfadelerini kullandı. Kararsız seçmenin en az 3’te biri dahi İYİ Parti’ye oy verse  yüzde 30’lar bandını yakaladıklarını vurgulayan Soycan, iktidarın çok yakın olduğunu belirtti.

İktidara geldiklerinde yapılacakların şimdiden hazır olduğunu ifade eden Soycan, “İktidara geldiğimizde hemen bunları devreye alacağız. Ama geçmişte yapılan haksızlıkların, hukuksuzlukların soygunların hesabını mutlaka soracağız. Ben Genel Başkanım adına buradan vatandaşlara söz veriyorum.” Şeklinde konuştu.

‘TRAJİKOMİK MÜJDELER’

AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kütahya ziyareti öncesinde açıkladığı müjdeleri de eleştiren Ali Soycan, “Ama müjdeler biraz trajikomik oldu. Elimizdeki mevut hastaneyi henüz bitiremeden daha şu an kabasındayken sanki yıllardır beklenmiyormuş gibi ikinci hastane müjdesini verdi. Ne zaman seçim yaklaşıyor iktidarın mensupları bileşenleri il başkanları Bu şekilde sözler vermeye başlıyorlar.” Dedi. Kütahya’ya daha önce verilen vaatleri de hatırlatan Soycan, hızlı tren, polis okulu gibi onlarca sözün tutulmadığını belirtti.

Şu anda halkın çok acil ihtiyacıymış gibi millet bahçesi açılışı yapılacağını dile getiren Soycan, “Tabi ki bunlar yapılsın itiraz etmiyoruz ama önce işsizlik sorunu çözülsün.” Dedi. Kütahya’daki Çinigaz sorununun çözümü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ne hamle ne yapacağını merakla beklediğini dile getiren Soycan, “Bu konu Çinigaz yetkililerin de söylediği gibi Çinigaz’ın değil devletin sorunudur. AK Parti iktidarının sorunudur. Çözümü çok basittirç Bir mevzuat değişikliği sıradan bir madde değişikliğidir. Cumhurbaşkanının vereceği bir talimattır. Ben eylül ayı içerisinde bunun çözülmesini bekliyorum eğer çözülmezse bu konuyla ilgili neler yapacağımızı tekrar anlatacağız. Çinigazla ilgili bizi soyduranlardan bu sözleşmeye imza atanlardan hesap soracağız.” Dedi.

‘BU KADAR BETON YAPILDI

OTOPARK YAPILMADI’

Belediye meydanı hakkında konuşmak için önce neler yapıldığını görmek istediklerini körü körüne olumsuz eleştiri yapmamak gerektiğini ifade eden Soycan, “Ama halk tarafından şu söyleniyor. “Madem bu kadar beton yapıldı neden altına otopark yapılmadı.” Bununla ilgili yetkililer açıklama yapacaktır diye düşünüyorum. Bana iletilen bilgi buranın maliyetinin yüksek olacağı şeklinde ama madem maliyet yüksek Vazo kule gibi 70 katlı bir binanın maliyetini neden hiç düşünmüyorsunuz. “ Vazo kule lehimize olmaz” demiştik. İşte hiç kimse katılmadı bu da bizim bu işi bildiğimiz ve haklı olduğumuz gösteriyor. Biz körü değil ayakları yere basarak muhalefet yapıyoruz. Örneğin Zafer Medyanı güzel bir görüntü çıkarsa kesinle teşekkür edeceğiz.” Dedi.

‘İNDİRİMLER GÖSTERMELİK’

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Tarım Kredi Marketlerindeki indirime dair de konuşan Soycan şu ifadeleri kullandı: “Ortada enteresan bir durum var. Sadece algı yaratılıyor. Biz inceledik lütfen siz de inceleyin burada halkın asıl kullanacağı ürünlerde indirim yok. Sadece belli ürünlerde zaman zaman sadece görsel olarak indirim yapılıyor. Diğerlerinden düşük demek için göstermelik indirim yapılıyor. Zaten piyasa ortada ya devlet bunu sübvanse edecek zararına satacaklar, ya da piyasa fiyatlarından satacak. Piyasa böyleyken daha aşağı fiyatlarda satılması mümkün gözükmüyor.”

Salı çarşamba ve perşembe günleri üye kayıt kampanyası yaptıklarını ifade eden İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Kılınçarslan,basının yanlarında olmasının kendilerine  güç kuvvet verdiğini belirterek teşekkür etti.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *