‘GÜZEL ŞEHRİN EMRİNE AMADEYİZ’

522

200 Milyon TL’lik ek bütçenin oylandığı İl Genel Meclisi toplantısına telefonla katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Allah güzel hizmetler nasip eylesin bu güzel şehre. Emrinize amadeyiz” dedi.

Kütahya İl Genel Meclisi ek bütçe yapımı tek gündem maddesi ile olağanüstü toplandı. İl Genel Meclisi başkanı Musa Yılmaz Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Vali Ali Çelik de katıldı.

200 MİLYONLUK EK BÜTÇE

Yılbaşında 215 milyonluk bir 2022 yılı bütçesi yaptıklarını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, “Çeşitli çalışmalarımız oldu, KÖYDES ödeneklerinde de bir artış geldi. Genel bütçeden aldığımız paylarda bir artış elde ettik. Milletvekillerimiz ve Sayın Valimizin çalışmaları sayesinde ve öz kaynaklarımızdan elde ettiğimiz artışlarımız ile bir ek bütçe yapma gereği oluştu.” İfadelerini kullandı. 2022 yılı sonu kadar gelir ve gider dengesi göz önünde tutularak ek bütçe hazırladıklarına değinen Yılmaz, Toplamda 200 milyonluk bir ek bütçeyi öngördüklerini dile getirdi.  

166 MİLYONU YOLA AYRILDI

415 milyon TL bütçenin 166 milyonunun yola ayrıldığını söyleyen Vali Ali Çelik, “İçişleri Bakanlığımız ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın gönderdiği hibe ödeneklerle beraber neredeyse 200 milyon TL’lik bir yol yatırımı var. 200 km. soğuk asfalt, 30 km. sıcak asfalt, 3 km. beton asfalt, 200 km’nin üzerinde satih kaplama çalışmaları yıl sonuna kadar Meclisimizin ve özverili çalışanlarımızın desteğiyle bitmiş olacak” dedi.

TOPLANTIYA SÜLEYMAN SOYLU KATILDI

İl Genel Meclisi Toplantısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da telefonla katıldı. Kütahya’ya sevgi ve hürmetlerini yollayan Bakan Soylu, “Allah zorunuzu kolay etsin. Hizmet etmek herkese nasip olmaz, Allah’ın takdiridir. Allah güzel hizmetler nasip eylesin bu güzel şehre, Kütahya’ya. Emrinize amadeyiz” dedi. Vali Ali Çelik aracılığıyla Kütahya’ya verilen destek için teşekkür eden Musa Yılmaz, İçişleri Bakanlığı’nın Kütahya’nın her talebine cevap verdiği için teşekkürlerini sundu.

Toplantı sonundan 215 milyon TL ana bütçeye, 200 milyon TL ödenek eklenmesi Oybirliği ile kabul edildi.

BÜNYAMİN ÇAPGULAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *